Asperges met zalm zijn altijd een goed idee. Door de frisgroene kleur van de asperges en het diepe oranjeroze van de zalm krijg ik spontaan zin in de zomer. Deze kleuren maken mij vrolijk. En de combinatie van asperges en zalm is goud waard.
Groene asperges
In tegenstelling tot witte asperges groeien groene asperges boven de grond. Doordat ze boven de grond groeien krijgen ze meer licht en daarmee kleur. Ze hebben ook een meer uitgesproken smaak dan de witte asperges. Groene asperges zijn eigenlijk het hele jaar wel verkrijgbaar.

Schillen, bereiden en bewaren
In principe hoef je groene asperges niet te schillen. Snijd wel ongeveer 2 cm van de onderkant af. Groene asperges kun je koken, bakken, wokken, grillen en stomen. Wil je ze later verwerken in een salade bijvoorbeeld, dan zou ik ze eerst even kort blancheren.
Dit gerecht is makkelijk te bereiden en daarmee dus erg geschikt voor een etentje. Terwijl het gerecht in de oven gaart, kun jij bij je gasten zijn.

Recept asperges met zalm
Meer asperge recepten
FOTO’S: PIXABAY
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!