Asperges met zalm

Asperges met zalm zijn altijd een goed idee. Door de frisgroene kleur van de asperges en het diepe oranjeroze van de zalm krijg ik spontaan zin in de zomer. Deze kleuren maken mij vrolijk. En de combinatie van asperges en zalm is goud waard.

Groene asperges

In tegenstelling tot witte asperges groeien groene asperges boven de grond. Doordat ze boven de grond groeien krijgen ze meer licht en daarmee kleur. Ze hebben ook een meer uitgesproken smaak dan de witte asperges. Groene asperges zijn eigenlijk het hele jaar wel verkrijgbaar.

asperges met zalm

Schillen, bereiden en bewaren

In principe hoef je groene asperges niet te schillen. Snijd wel ongeveer 2 cm van de onderkant af. Groene asperges kun je koken, bakken, wokken, grillen en stomen. Wil je ze later verwerken in een salade bijvoorbeeld, dan zou ik ze eerst even kort blancheren.

Zo bereid je asperges met zalm

  1. Masseer de zalm met wat sinaasappelsap en laat het even rusten.
  2. Blancheer ondertussen de groene asperges in kokend water en laat ze afkoelen in een ijsbad.
  3. Meng sinaassappelrasp met dille, peper & zeezout, bosui en rode ui.
  4. Vet de ovenschaal in en leg hierin de zalm, giet het overige sinaasappelsap erover.
  5. Verdeel de kerstomaatjes en asperges links en rechts van de zalm.
  6. Lepel het kruidenmengsel over de zalm, asperges en kerstomaatjes.
  7. Schuif het in de oven en een half uur later kun je aan tafel.

Dit gerecht is dus makkelijk te bereiden en daarmee dus erg geschikt voor een etentje. Terwijl het gerecht in de oven gaart, kun jij bij je gasten zijn.

asperges met zalm

Meer asperge recepten

asperges met zalm

Asperges met zalm

Prep: 5 min
Kook: 25 min
Totaal: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet ongeveer 600 gram
  • 1 sinaasappel sap en rasp
  • 500 gr asperges groene
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 bosuitje dunne ringetjes
  • 1 rode ui heel fijngesnipperd
  • 1 el dille vers, fijngeknipt
  • 2 tl zeezout grof
  • peper versgemalen
  • 50 gr boter gesmolten
  • 4 schijfjes citroen

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180°C.
  • Giet de sinaasappelsap over de zalm en masseer het er een beetje in. Laat een minuut of 5 zo liggen.
  • Groene asperges hoef je niet te schillen, maar snijd wel een stukje van de onderkant af.
  • Breng de asperges met koud water aan de kook en laat dit 2 minuten koken.
  • Meng de sinaasappelrasp met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
  • Bedruip een ovenschaal met de helft van de gesmolten boter. Leg de zalm in het midden en giet het sinaasappelsap erover.
  • Verdeel links en rechts van de zalm de asperges en cherrytomaatjes.
  • Verdeel het kruidenmengsel over de zalm, asperges en cherrytomaatjes. Giet de rest van de boter erover.
  • Dek de ovenschaal af met een vel bakpapier en schuif het in de oven. Laat het gerecht in ongeveer 25 minuten gaar worden.
  • Serveer de schijfjes citroen erbij.
Diner
Nederlands
Asperges recept, Zalm met asperges, Zalm recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!

FOTO’S: PIXABAY

close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review