Asperges met zalm: een gouden combinatie

Lente in een schaaltje, dat is in vier woorden precies wat dit gerecht is voor mij. Het frisse groen van de asperges, het diepe oranjeroze van de zalm en het geel van de citroen maakt mij vrolijk. Ik vind asperges met zalm gewoon een gouden combinatie.

Gezond en makkelijk

Krijg je visite en wil je ze iets gezonds voorschotelen terwijl jij lekker met ze blijft kletsen? Dan zijn deze asperges met zalm een uitkomst. Voorbereiding is een fluitje van een cent. Kan zelfs nog voordat ze er zijn. Half uurtje voor je aan tafel gaat schenk je nog een drankje voor ze in en schuif je dit snel de oven in. En de visite zich maar afvragen of ze nog wel te eten krijgen. Top toch?!

Serveertip: lekker met een puree van pastinaak.

asperges met zalm

Asperges met zalm

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (ongeveer 600 gr)
  • 1 sinaasappel sap en rasp
  • 500 gr asperges groene
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 bosuitje dunne ringetjes
  • 1 rode ui heel fijngesnipperd
  • 1 el dille vers, fijngeknipt
  • 2 tl zeezout grof
  • peper versgemalen
  • 50 gr boter gesmolten
  • 4 schijfjes citroen

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180°C.
  • Giet de sinaasappelsap over de zalm en masseer het er een beetje in. Laat een minuut of 5 zo liggen.
  • Groene asperges hoef je niet te schillen, maar snijd wel een stukje van de onderkant af.
  • Breng de asperges met koud water aan de kook en laat dit 2 minuten koken.
  • Meng de sinaasappelrasp met de bosui, rode ui, dille, zeezout en peper.
  • Bedruip een ovenschaal met de helft van de gesmolten boter. Leg de zalm in het midden en giet het sinaasappelsap erover.
  • Verdeel links en rechts van de zalm de asperges en cherrytomaatjes.
  • Verdeel het kruidenmengsel over de zalm, asperges en cherrytomaatjes. Giet de rest van de boter erover.
  • Dek de ovenschaal af met een vel bakpapier en schuif het in de oven. Laat het geheel in ongeveer 25 minuten gaar worden.
  • Serveer de schijfjes citroen erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *