Wat te doen in het aspergeseizoen?

Wat te doen in het aspergeseizoen?

2 Comments  /  Direct naar recept

Deze asperge-taart maken natuurlijk!

Halverwege mei en nog geen enkele keer asperges gegeten. Dat kan natuurlijk niet! En aangezien manlievv vergeten was om een uit de vriezer gehaald pak bladerdeeg mee te nemen naar de camping, besloot ik daar nu maar een asperge-taart van te toveren. En lekker dat het was joh! Vroegah wilde ik überhaupt geen asperges. Maar ja, ik kende alleen die slappe dingetjes uit pot en blik. Brrr het idee alleen al. Maar jaren geleden maakte mijn schoonmoeder asperges met ham en eieren, een botersausje eroverheen. Daarbij kregen we een lekker glas witte wijn. Nou, toen was ik om natuurlijk! Sindsdien wil ik ze altijd wel eten, probleem is alleen dat ik er vaak pas aan denk als ze niet meer te vinden zijn. Dom dom dom.

Maar goed, op naar het recept

Asperge-taart

16 mei 2019
: 3-4 personen
: 30 min
: 30 min
: 1uur
: Simpel

Wat te doen in het asperge-seizoen? Deze taart maken natuurlijk!

Door:

Ingrediënten
  • 1 kilo asperges
  • 1 gemiddelde prei
  • 6 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gram ham (plakjes)
  • 1 groot vel bladerdeeg of 4 plakjes
  • peper en zout
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Stap 2 Snijd de kontjes van de asperges en schil ze goed. Je wilt geen houtige stukjes terugvinden in je taart tenslotte. Kook ze vervolgens ca. 5 minuten.
  • Stap 3 Was de prei en snijd vervolgens in superdunne ringetjes. Laat ze uitlekken in een vergiet of op keukenpapier.
  • Stap 4 Snijd de ham in flinterdunne reepjes / stukjes.
  • Stap 5 Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Stap 6 Klop de eieren los en roer er de crème fraîche, prei en ham door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Stap 7 Giet dit mengsel in de ovenschaal en leg er de asperges bovenop.
  • Stap 8 Plaats de schaal ca. 30 minuten in de oven.
  • Stap 9 Lekker met bijvoorbeeld een salade of boerenbrood.

De kontjes en schillen gooi je niet weg, die gebruik je voor dit recept 🙂

Eet jij eigenlijk wel eens asperges? Zo ja, wat is dan jouw lievelingsrecept? Schreeuw het er maar uit in de comments.


Gerelateerde berichten

Klein beetje oud brood over? Broodpudding 2.0.

Klein beetje oud brood over? Broodpudding 2.0.

Bijna niemand heeft nog oud brood. Dus als je maar een klein beetje hebt, heb je grofweg twee opties: weggooien of eendjes voeren. Maar waarom geen broodpudding 2.0 maken?

Varkenshaas met asperges gevuld

Varkenshaas met asperges gevuld

We eten allemaal wel eens een lekker varkenshaasje. Maar weet je eigenlijk waar het vandaan komt? Varkenshaas is de meest malse spier van het varken. Het is een stukje vlees dat schuin toeloopt en het dankt zijn naam aan de vorm die enigszins aan een […]


2 thoughts on “Wat te doen in het aspergeseizoen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.