Wat te doen in het aspergeseizoen?

Deze asperge-taart maken natuurlijk!

Halverwege mei en nog geen enkele keer asperges gegeten. Dat kan natuurlijk niet! En aangezien mijn man vergeten was om een uit de vriezer gehaald pak bladerdeeg mee te nemen naar de camping, besloot ik daar nu maar een asperge-taart van te toveren. En lekker dat het was joh!

Vroegah wilde ik überhaupt geen asperges. Maar ja, ik kende alleen die slappe dingetjes uit pot en blik. Brrr het idee alleen al. Maar jaren geleden maakte mijn schoonmoeder asperges met ham en eieren, een botersausje eroverheen. Daarbij kregen we een lekker glas witte wijn. Nou, toen was ik om natuurlijk! Sindsdien wil ik ze altijd wel eten, probleem is alleen dat ik er vaak pas aan denk als ze niet meer te vinden zijn. Dom dom dom.

asperge-taart

Aspergetaart

Mooi picknick kleed, goed glas wijn, heerlijke lichte aspergetaart en genieten maar. Goed gezelschap en een mooi uitzicht maken het compleet.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 kilo asperges
  • 1 gemiddelde prei
  • 6 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gr ham (plakjes)
  • 1 vel bladerdeeg ( of 4 plakjes bladerdeeg)
  • peper en zout

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Snijd de kontjes van de asperges en schil ze goed. Je wilt geen houtige stukjes terugvinden in je taart tenslotte. Kook ze vervolgens ca. 5 minuten.
  • Was de prei en snijd vervolgens in superdunne ringetjes. Laat ze uitlekken in een vergiet of op keukenpapier.
  • Snijd de ham in flinterdunne reepjes / stukjes.
  • Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Klop de eieren los en roer er de crème fraîche, prei en ham door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet dit mengsel in de ovenschaal en leg er de asperges bovenop.
  • Plaats de schaal ca. 30 minuten in de oven.

Tips

Lekker met bijvoorbeeld een salade of boerenbrood.
De kontjes en schillen gooi je niet weg, die gebruik je voor dit recept!
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Wat te doen in het aspergeseizoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *