Halverwege mei en nog geen enkele keer asperges gegeten. Dat kan natuurlijk niet! En aangezien mijn man vergeten was om een uit de vriezer gehaald pak bladerdeeg mee te nemen naar de camping, besloot ik daar nu maar een asperge-taart van te toveren. En lekker dat het was joh!
Gooi de kontjes en schillen van asperges niet weg! Je kunt er tenslotte altijd nog soep van koken.

Vroeger wilde ik überhaupt geen asperges. Maar ja, ik kende alleen die slappe dingetjes uit pot en blik. Brrr het idee alleen al. Maar jaren geleden maakte mijn schoonmoeder asperges met ham en eieren, een botersausje eroverheen. Daarbij kregen we een lekker glas witte wijn. Nou, toen was ik om natuurlijk! Sindsdien wil ik ze altijd wel eten, probleem is alleen dat ik er vaak pas aan denk als ze niet meer te vinden zijn. Dom dom dom.
Materiaal
Ingrediënten
- 1 kilo asperges
- 1 gemiddelde prei
- 6 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 100 gram ham, in plakjes
- 1 vel bladerdeeg of 4 kleine plakjes
- peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Snijd de kontjes van de asperges en schil ze goed. Je wilt geen houtige stukjes terugvinden in je taart tenslotte. Kook ze vervolgens ca. 5 minuten.
- Was de prei en snijd vervolgens in superdunne ringetjes. Laat ze uitlekken in een vergiet of op keukenpapier.
- Snijd de ham in flinterdunne reepjes / stukjes.
- Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Klop de eieren los en roer er de crème fraîche, prei en ham door. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet dit mengsel in de ovenschaal en leg er de asperges bovenop.
- Plaats de schaal ca. 30 minuten in de oven.
Extra info



Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
de asperges taart gemaakt heerlijk met het bladerdeeg
Leuk om te horen. Voor ons is het ook een blijvertje 🙂