Aspergetaart

asperge-taart

Halverwege mei en nog geen enkele keer asperges gegeten. Dat kan natuurlijk niet! En aangezien mijn man vergeten was om een uit de vriezer gehaald pak bladerdeeg mee te nemen naar de camping, besloot ik daar nu maar een asperge-taart van te toveren. En lekker dat het was joh!

Gooi de kontjes en schillen van asperges niet weg! Je kunt er tenslotte altijd nog soep van koken.

Aspergesoep
Voor deze overheerlijke aspergesoep gebruik je de kontjes en schillen die je overhoudt van een ander gerecht met asperges.
Naar recept
aspergesoep

Vroeger wilde ik überhaupt geen asperges. Maar ja, ik kende alleen die slappe dingetjes uit pot en blik. Brrr het idee alleen al. Maar jaren geleden maakte mijn schoonmoeder asperges met ham en eieren, een botersausje eroverheen. Daarbij kregen we een lekker glas witte wijn. Nou, toen was ik om natuurlijk! Sindsdien wil ik ze altijd wel eten, probleem is alleen dat ik er vaak pas aan denk als ze niet meer te vinden zijn. Dom dom dom.

asperge-taart

Aspergetaart

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Mooi picknick kleed, goed glas wijn, heerlijke lichte aspergetaart en genieten maar. Goed gezelschap en een mooi uitzicht maken het compleet.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo asperges
  • 1 gemiddelde prei
  • 6 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gr ham (in plakjes)
  • 1 vel bladerdeeg (of 4 plakjes bladerdeeg)
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Snijd de kontjes van de asperges en schil ze goed. Je wilt geen houtige stukjes terugvinden in je taart tenslotte. Kook ze vervolgens ca. 5 minuten.
  • Was de prei en snijd vervolgens in superdunne ringetjes. Laat ze uitlekken in een vergiet of op keukenpapier.
  • Snijd de ham in flinterdunne reepjes / stukjes.
  • Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Klop de eieren los en roer er de crème fraîche, prei en ham door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet dit mengsel in de ovenschaal en leg er de asperges bovenop.
  • Plaats de schaal ca. 30 minuten in de oven.

Sylvia’s tips

Server de aspergetaart bijvoorbeeld met een lekkere salade of met boerenbrood.
De kontjes en schillen gooi je niet weg, die gebruik je om aspergesoep van te maken.
Bijgerecht
Nederlands
Asperge recept, Asperges, Aspergetaart, Aspergetaart recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

2 reacties op “Aspergetaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info