Zo maak je de lekkerste zomerse risotto

Vroeger vond ik risotto helemaal niet lekker. Dat was zo’n kleffe hap. Het is geen rijst, het is geen pap… maar ja, dat was vroeger! Nu vind ik het heerlijk. En daarnaast is het nog veelzijdig ook! En aangezien het erg warm weer is momenteel besloot ik om er maar een heerlijke frisse zomerse wending aan te geven. Manlievv vond het iets té fris, of eigenlijk te zuur, dus je moet maar even bedenken of je van zuur houdt of dat je er liever wat minder citroen in verwerkt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Oh ja…

Ik voegde er nog een hele lading versgemalen peper en een snuf zeezout aan toe. Maar daar is natuurlijk niet iedereen van gediend. En wil je meer weten over risotto? Er zijn verschillende soorten risotto, ik gebruikte de Arborio.

Ik maak ook graag risotto met paddestoelen, mjammie, recept volgt vast nog wel een keer 🙂 En onlangs zag ik een recept voor bietenrisotto. Leek me ook heerlijk. Heb jij een favoriet recept? Stuur me dan maar een mailtje, of beter nog: zet het hieronder in de comments!

zomerse risotto

Frisse zomerse risotto met citroen en munt

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr risotto
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 200 ml witte wijn
  • 500 ml groentenbouillon
  • 15 gr munt
  • 1 citroen rasp van schil
  • ½ citroen sap
  • scheutje olijfolie

Instructies

  • Snijd de munt heel fijn en rasp de citroen. Meng munt en citroenrasp door elkaar en zet even opzij.
  • Pers de helft van de citroen uit en zet dat even opzij.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en zet ook dat opzij.
  • Plaats een ondiepe, wijde pan op middelhoog vuur en verwarm de olie. Voeg de risotto toe en roer net zo lang tot ieder korreltje wat olie bevat.
  • Schenk er nu de witte wijn bij, draai het vuur eventueel wat lager, blijf roeren.
  • Als de wijn is opgenomen door de risotto schenk je er een beetje bouillon en al het citroensap bij. Blijven roeren!
  • Iedere keer als het vocht is opgenomen schenk je er weer wat bij. Net zo lang tot al het vocht op is en de risotto gaar.
  • Roer er dan de munt, citroenrasp en Parmezaanse kaas door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *