Bruschetta met munt ricotta

Een lekker hapje tussendoor, voorafje of bijgerechtje bij een Italiaanse maaltijd? Maak dan deze bruschetta met munt ricotta. Je likt je vingers gegarandeerd af! Toen het zo warm was en ik een zomerse risotto maakte, gaf ik er deze broodjes bij. Mjammie! Ricotta is een erg veelzijdig kaasje, je komt het in heel veel recepten tegen. Gewoon in huis halen dus en genieten!

Echt Italiaans kunnen we dit onderhand niet helemaal meer noemen natuurlijk, maar lekker is het wel! Voor mij geen ciabatta meer die in zijn geheel in de oven is geweest. Dit is tientallen keren lekkerder!

bruschetta

Bruschetta met munt ricotta

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 1 bak ricotta
  • ½ bak munt
  • draai verse peper
  • 1 el citroensap
  • ½ afbakciabatta
  • olijfolie
  • ½ komkommer
  • eventueel vleeswaren

Instructies

  • Snijd de munt fijn en roer dit samen met de citroensap en peper door de ricotta.
  • Snijd met een dunschiller lange dunne plakken van de komkommer.
  • Snijd een halve ciabatta in 8 plakken en besmeer beide kanten met goede olijfolie.
  • Zet een grillpan op hoog vuur. Zodra de pan loeiheet is bak je de plakken ciabatta aan beide kanten tot ze goudbruin zijn en mooie grill-strepen hebben.
  • Beleg nu ieder broodje met een flinke klodder ricotta en een plak komkommer.
  • Voeg eventueel een plakje vleeswaar toe (ik gebruikte rosbief) en besprenkel met wat olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *