Bruschetta met munt ricotta

Trek in een lekker hapje tussendoor? Of ben je op zoek naar een voorafje of bijgerechtje bij een Italiaanse maaltijd? Zoek niet verder. Maak deze bruschetta met munt ricotta. Je likt je vingers er gegarandeerd bij af! Maak bijvoorbeeld deze zomerse risotto en maak deze heerlijke geroosterde broodjes erbij.

Ricotta is een erg veelzijdig kaasje, je komt het in heel veel recepten tegen. Gewoon in huis halen dus en genieten!

Echt Italiaans kunnen we dit onderhand niet helemaal meer noemen natuurlijk, maar lekker is het wel! Voor mij geen ciabatta meer die in zijn geheel in de oven is geweest. Dit is tientallen keren lekkerder!

bruschetta

Bruschetta met munt ricotta

Prep: 5 min
Kook: 10 min
Totaal: 15 min
Porties: 8 stuks
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

  • Grillpan of koekenpan

Ingrediënten

  • 1 bak ricotta
  • ½ bak munt
  • verse peper
  • 1 el citroensap
  • ½ afbakciabatta
  • olijfolie
  • ½ komkommer
  • vleeswaren optioneel

Instructies

  • Snijd de munt fijn en roer dit samen met de citroensap en peper door de ricotta.
  • Snijd met een dunschiller lange dunne plakken van de komkommer.
  • Snijd een halve ciabatta in 8 plakken en besmeer beide kanten met goede olijfolie.
  • Zet een grillpan op hoog vuur. Zodra de pan loeiheet is bak je de plakken ciabatta aan beide kanten tot ze goudbruin zijn en mooie grill-strepen hebben.
  • Beleg nu ieder broodje met een flinke klodder ricotta en een plak komkommer.
  • Voeg eventueel een plakje vleeswaar toe (ik gebruikte rosbief) en besprenkel met wat olijfolie.
Bijgerecht, Borrelhapje
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review