Yoghurt met muesli en fruit

Afwisseling van spijs doet eten, zo luidt het gezegde. Dus voor de broodnodige afwisseling hier een heel simpel ontbijtje van yoghurt met muesli. Klaar in een mum van tijd en je kunt er goed mee toe tot aan de lunch, zonder knagend gevoel. Je kunt hier natuurlijk naar hartenlust mee variëren: zo gebruikte ik de ene dag frambozen en de andere dag druiven. Maar je kunt natuurlijk alles wat je nog aan fruit hebt gebruiken. Amandelen afwisselen met hazelnoten of ongezouten cashewnoten. Appelsap vervangen door wortelsap. Alles in ieder gevoel zonder toegevoegde suikers…

Wist je dat…

De oorspronkelijke muesli eigenlijk was ontwikkeld als dieetspijs? In 1900 werd de muesli ontwikkeld door de Zwitserse arts Maximilian Bircher-Benner. De huidige muesli heeft hier niets meer mee van doen. Je leest er meer over op Wikipedia.

Yoghurt met muesli en fruit

Yoghurt met muesli en fruit

Totaal: 5 min
Porties: 1 persoon
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 1 schaaltje dikke yoghurt Griekse of Turkse
  • 4 el appelsap
  • 3 el muesli naar keuze
  • fruit naar keuze
  • handje noten naar keuze

Instructies

  • Meng de yoghurt met de appelsap en schep de muesli erdoor.
  • Hak nu de noten grof en rooster deze even in een droge koekenpan.
  • Leg het fruit op de yoghurt en strooi hier de geroosterde noten overheen.
Ontbijt
Nederlands
Griekse yoghurt, Muesli, Ontbijt, Yoghurt
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
Yoghurt met muesli en fruit

close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review