Het is weer ontbijt-tijd: yoghurt met muesli en fruit

Afwisseling van spijs doet eten, zo luidt het gezegde. Dus voor de broodnodige afwisseling hier een heel simpel ontbijtje van yoghurt met muesli. Klaar in een mum van tijd en je kunt er goed mee toe tot aan de lunch, zonder knagend gevoel. Je kunt hier natuurlijk naar hartenlust mee variëren: zo gebruikte ik de ene dag frambozen en de andere dag druiven. Maar je kunt natuurlijk alles wat je nog aan fruit hebt gebruiken. Amandelen afwisselen met hazelnoten of ongezouten cashewnoten. Appelsap vervangen door wortelsap. Alles in ieder gevoel zonder toegevoegde suikers…

Wist je dat…

De oorspronkelijke muesli eigenlijk was ontwikkeld als dieetspijs? In 1900 werd de muesli ontwikkeld door de Zwitserse arts Maximilian Bircher-Benner. De huidige muesli heeft hier niets meer mee van doen. Je leest er meer over op Wikipedia.

Yoghurt met muesli en fruit

Yoghurt met muesli en fruit

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten
 

  • 1 schaaltje dikke yoghurt (Griekse of Turkse)
  • 4 el appelsap
  • 3 el muesli (naar keuze)
  • fruit (naar keuze)
  • handje noten (naar keuze)

Aan de slag
 

  • Meng de yoghurt met de appelsap en schep de muesli erdoor.
  • Hak nu de noten grof en rooster deze even in een droge koekenpan.
  • Leg het fruit op de yoghurt en strooi hier de geroosterde noten overheen.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
Yoghurt met muesli en fruit

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *