Yoghurt met muesli en fruit

Afwisseling van spijs doet eten, zo luidt het gezegde. Dus voor de broodnodige afwisseling hier een heel simpel ontbijtje van yoghurt met muesli. Klaar in een mum van tijd en je kunt er goed mee toe tot aan de lunch, zonder knagend gevoel. Je kunt hier natuurlijk naar hartenlust mee variëren: zo gebruikte ik de ene dag frambozen en de andere dag druiven. Maar je kunt natuurlijk alles wat je nog aan fruit hebt gebruiken. Amandelen afwisselen met hazelnoten of ongezouten cashewnoten. Appelsap vervangen door wortelsap. Alles in ieder gevoel zonder toegevoegde suikers…

Wist je dat…

De oorspronkelijke muesli eigenlijk was ontwikkeld als dieetspijs? In 1900 werd de muesli ontwikkeld door de Zwitserse arts Maximilian Bircher-Benner. De huidige muesli heeft hier niets meer mee van doen. Je leest er meer over op Wikipedia.

Recept yoghurt met muesli en fruit

Yoghurt met muesli en fruit

Yoghurt met muesli en fruit

Kook: 5 minuten
Porties (aanpasbaar):1 persoon

Ingrediënten

  • 1 schaaltje Alpro yoghurt, Griekse stijl of kwark
  • 4 el appelsap
  • 3 el muesli, naar keuze
  • fruit, aardbeien, druiven, kiwi etc.
  • handje noten, hazelnoten, walnoten, pecannoten er.c

Instructies

  • Meng de yoghurt met de appelsap en schep de muesli erdoor.
  • Hak nu de noten grof en rooster deze even in een droge koekenpan.
  • Leg het fruit op de yoghurt en strooi hier de geroosterde noten overheen.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie