Ik val maar gelijk met de deur in huis. Waarom zou je schillen en kontjes van asperges weggooien als je er overheerlijke aspergesoep van kunt koken?
Aspergeseizoen
Het aspergeseizoen is helaas maar kort: ongeveer half april (afhankelijk van de temperatuur) tot 24 juni. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk asperges moet eten in die periode! Voor mij staan asperges gelijk aan lente, lammetjes, kamperen en nog meer van dat heerlijke genieten.
“Afval” bewaren voor de aspergesoep
Als je nou alle schillen en kontjes bewaart, kun je aan het einde van het seizoen een heerlijke pan soep maken om er nog een laatste keer van te genieten! Je bewaart de schillen en kontjes gewoon in een afgesloten zak in de vriezer, zo simpel is dat.
Recept aspergesoep
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!