Paasdagen voorbij en je hebt nog eieren?

Paasdagen voorbij en je hebt nog eieren?

0 Comments

De paasdagen zijn voorbij. Familie, vrienden en bekenden zijn weer naar huis. Je bent je helemaal te buiten gegaan aan eieren en nog heb je ze – al dan niet rauw – over? Geen paniek! Genoeg ideeën om ze te verwerken.

Omelet

Bak van de overgebleven eieren zeer dunne omeletjes (al dan niet met wat kruiden):

  • snijd ze in reepjes en schep ze door je Indische gerechten (genoeg ideeën op deze site)
  • beleg ze met een plak ham en een pluk sla, rol ze op en neem ze mee voor de lunch
  • pocheer het ei voor bij de asperges (het is weer aspergetijd!)

Gevulde eieren

  • halveer de eieren, prak het eigeel en mix met wat mayonnaise en paprikapoeder, spuit dit mengsel terug in het halve ei

Hollanders prakken

  • prak de eieren en mix ze met humus, yoghurt, mayonnaise, avocado, citroensap of wat je dan ook maar lekker lijkt en de salade is geboren. Lekker op een toastje!

Pocheren

  • je kunt een ei gewoon pocheren, wat niet altijd lukt, dan krijg je “uitlopers”
  • je kunt wat huishoudfolie in een ovenvast schaaltje leggen, daar een ei in gieten, plastic dichtbinden en dit in heet water houden. Dan blijft het een mooie vorm houden.
  • maar er is nog een manier, voor als je meerdere eieren nodig hebt

Snel meerdere eieren tegelijk pocheren doe je zo:

Met dank aan YouTube en AllerHande

 

koken & tafelen algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.