Paasdagen voorbij en je hebt nog eieren over?

Eifryer

Pasen is voorbij. Familie, vrienden en bekenden zijn weer naar huis. Je bent je helemaal te buiten gegaan aan eieren. Maar je hebt nog steeds eieren over. Zowel gekookt als rauw staren ze je aan. Geen paniek! Genoeg ideeën om ze te verwerken.

Rauwe eieren verwerken

Bij AllerHande pocheren ze meerdere eieren in 1 keer in een muffinvorm.

Gekookte eieren verwerken

  • Halveer de eieren, verwijder het eigeel en mix dit met wat mayonaise en paprikapoeder. Spuit of schep dit mengsel terug in de eierhelften
  • Prak de eieren met wat mayonaise of yoghurt en schep er naar smaak kerriepoeder door.
  • Beleg toastjes met geprakte avocado en plakjes ei.
  • Maak een klassieke eiersalade.

Invriezen

Wist je dat je eieren ook in kunt vriezen? De eierschaal is echter te fragiel om in te vriezen, deze zal breken doordat het ei uitzet. Vries eieren dus in zonder schaal. Je kunt een ei in zijn geheel invriezen (geklutst) of de dooiers van de eiwitten scheiden en ze apart invriezen.

Omdat eidooiers van structuur veranderen als je ze invriest kun je het beste zout of suiker toevoegen. Voeg per 100 gram ei 2,5 gram zout of 7,5 suiker toe voor je het invriest. Vergeet niet een stickertje te plakken waarop staat of je het met suiker of met zout hebt ingevroren.

Geklutste eieren en eidooiers kun je maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer. Eiwitten zijn wat langer te bewaren: 5 maanden.

Gebruik een ijsblokjesvorm, zakje of bakje om de eieren in te vriezen.

close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info