Zelfgemaakte mayonaise: superzacht en smakelijk

Er zijn zo van die dingen die op je lijstje staan, maar waar je op een of andere malle manier nooit aan toe lijkt te komen. Zelf mayonaise maken is zo’n dingetje van mijn lijst. Vroeger omdat ik absoluut niet van mayonaise hield, dan wordt maken en proeven wat lastiger. Later gewoon uit luiheid denk ik.

Totdat…

… ik deze week weer eens even strenger wilde zijn met kant en klare dingen uit de supermarkt. Toen dacht ik “NU ga je zelf mayo maken, geen gezeur”. Aangezien ik al allerlei verhalen had gelezen over mislukte mayo, schiften en weet ik niet wat keek ik niet bepaald uit naar dit klusje. Gelukkig had ik nog wel mayo in de koelkast staan, dus het dinertje zou niet in het water vallen als het mislukte.

Toen ik het eenmaal achter de rug had en het eerste likje had genomen, dacht ik bij mezelf ‘oké Calvé, je zoekt het maar uit, ik maak het voortaan zelf!’. Want in de tijd dat een ander de pot uit de kast pakt en de deksel opendraait, heb jij deze superzachte mayonaise al gemaakt! Dus waar wacht je nog op?

Mayonaise variatie

En dan kun je natuurlijk ineens heel veel meer sausjes gaan maken. De mogelijkheden lijken me ineens eindeloos: voeg sambal toe, kruiden, knoflook, ketchup, uitjes, vervang citroensap door azijn en ga zo maar door. Ik ben benieuwd of jij al eens mayonaise hebt gemaakt of dat je nu toch ook maar eens de keuken induikt om het zelf te maken.

Mayonaise

Mayonaise

Totaal: 5 min
Porties: 1 potje
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 250 ml milde olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Neem de beker van je staafmixer en breek hierin voorzichtig het ei. Voeg daar de mosterd en citroensap aan toe. Strooi er wat zout en peper boven.
  • Giet nu heel langzaam (voorzichtig!) de olijfolie erop.
  • Pak de staafmixer en zet deze voorzichtig in de beker. Zet hem dan aan en trek hem heel langzaam naar boven.
  • Nog voordat je boven bent heb je een heerlijk zachte mayonaise gemaakt.
Sauzen, Dressings en Kruiden
Nederlands
Mayonaise DIY, Mayonaise maken, Mayonaise recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review