Zelfgemaakte mayonaise: superzacht en smakelijk

Zelfgemaakte mayonaise: superzacht en smakelijk

0 Comments  /  Direct naar recept

Er zijn zo van die dingen die op je lijstje staan, maar waar je op een of andere malle manier nooit aan toe lijkt te komen. Zelf mayonaise maken is zo’n dingetje van mijn lijst. Vroeger omdat ik absoluut niet van mayonaise hield, dan wordt maken en proeven wat lastiger. Later gewoon uit luiheid denk ik. Totdat ik deze week weer eens even strenger wilde zijn met kant en klare dingen uit de supermarkt. Toen dacht ik “NU ga je zelf mayo maken, geen gezeur”. Aangezien ik al allerlei verhalen had gelezen over mislukte mayo, schiften en weet ik niet wat keek ik niet bepaald uit naar dit klusje. Gelukkig had ik nog wel mayo in de koelkast staan, dus het dinertje zou niet in het water vallen als het mislukte. Dus toen ik het eenmaal achter de rug had en het eerste likje had genomen, dacht ik bij mezelf ‘oké Calve, je zoekt het maar uit, ik maak het voortaan zelf!’.Want in de tijd dat een ander de pot uit de kast pakt en de deksel opendraait, heb jij deze superzachte mayonaise al gemaakt! Dus waar wacht je nog op?

Mayonaise

14 februari 2019
: 1 potje
: 2 min
:
: 4 min
: Supersimpel

Lekkere zachte mayonaise zonder toevoegingen.

Door:

Ingrediënten
  • 1 ei
  • 2 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 250 ml milde olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  • Stap 1 Neem de beker van je staafmixer en breek hierin voorzichtig het ei.
  • Stap 2 Voeg de mosterd en citroensap toe.
  • Stap 3 Strooi er wat zout en peper boven.
  • Stap 4 Giet nu heel langzaam de olijfolie erop.
  • Stap 5 Pak de staafmixer en zet deze voorzichtig in de beker. Zet hem dan aan en trek hem heel langzaam naar boven.
  • Stap 6 Nog voordat je boven bent heb je een heerlijk zachte mayonaise gemaakt.

Mayonaise variatie

En dan kun je natuurlijk ineens heel veel meer sausjes gaan maken. De mogelijkheden lijken me ineens eindeloos: voeg sambal toe, kruiden, knoflook, ketchup, uitjes, vervang citroensap door azijn en ga zo maar door. Ik ben benieuwd of jij al eens mayonaise hebt gemaakt of dat je nu toch ook maar eens de keuken induikt om het zelf te maken.


Gerelateerde berichten

Omelet met zoete aardappel: da’s een stevig ontbijt

Omelet met zoete aardappel: da’s een stevig ontbijt

Een omelet op brood is altijd lekker natuurlijk, maar wat nou als je er voor kiest om (tijdelijk) geen brood te eten? Dan is zo’n omeletje misschien niet vullend genoeg. Dit stevige ontbijt houd je uren op de been!

Spinaziemuffins in de lunchtrommel

Spinaziemuffins in de lunchtrommel

Voor als je eens wat anders wilt dan de standaard bruine boterham met kaas: overheerlijke spinaziemuffins.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.