Oerapan (Indische droge groenteschotel)

oerapan

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan van tevoren en laat het staan tot je gaat eten. Voeg de kokos op het laatste moment toe, zodat het lekker knapperig blijft.

oerapan

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Kook: 20 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram gemengde groenten
  • 1 el olie
  • ½ ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • ½ el selderij, fijn gesneden
  • 15 gram kokos
  • sambal oelek, naar smaak
  • 1 tl laos
  • ½ tl kentjoer
  • ½ tl taotjo
  • 1 blaadjes djeroek peroet
  • 1 el asemwater
  • ½ tl suiker
  • zout
  • ½ kopje water

Instructies

  • Bak de kokos op laag vuur in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Kook de groenten in weinig water met wat zout beetgaar.
  • Fruit de ui en knoflook in de olie.
  • Zet het vuur uit en voeg de sambal, laos, kentjoer en taotjo toe. Fruit dit even mee.
  • Voeg dan water, asemwater, selderij en suiker toe. Laat het sausje een beetje inkoken.
  • Roer de groenten door het kruidenmengsel en meng er dan de gebakken kokos door.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling