“Heb je haar weer met d’r pompoenen!” Ik moet zelf altijd lachen als ik weer met pompoen thuis kom. Geroosterd, gepureerd, als soep, als groente, als snoepje, als cake, het maakt me niets uit. Flespompoen vind ik gewoon lekker! En deze wortel pompoensoep met gember is ook nog eens heerlijk verwarmend en gezond. Een geweldig soepje dus voor deze tijd van het jaar. En het mooie is dat je de voorbereidingen rustig kunt treffen en dan om een uur of 12 gaat alles in de slowcooker en ga je weer verder met lekker luieren. Of je maakt een flinke wandeling. Om zes uur is het eten klaar, je hoeft alleen nog maar de staafmixer er in te zetten.

In dit filmpje kun je zien hoe je gember op een razendsnelle manier van zijn schilletje ontdoet. En oh ja, in recepten van mij zie je vaak staan “1 duim gember”. Daarmee bedoel ik dus letterlijk de lengte en dikte van je duim. Hou je niet zo van gember, dan gebruik je gewoon wat minder. Het is tenslotte een sterk smakend goedje en het is wel de bedoeling dat je er blij van wordt, dus aanpassen naar smaak geldt hier ook.

wortel pompoensoep

Wortel pompoensoep met gember

Kook: 6 uur 15 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen, ca. 1 kilo
  • 1 duim gember
  • 450 gram wortelen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 750 ml groentebouillon

Optioneel, garnering

  • peterselie of koriander

Instructies

  • Schil de flespompoen en verwijder de pitten en draden. Pel de uien en maak de wortelen schoon. Verwijder het velletje van de gember en knoflook.
  • Snijd de pompoen en wortelen in stukken, niet te groot maar zeker niet te klein. Snijd de uien in halve ringen en de gember in stukken.
  • Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet de slowcooker 6 uur op low.
  • Verwijder dan de laurierblaadjes en zet de staafmixer in de soep. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe, maar ik hou wel van een stevig soepje. Zeker als het als maaltijd moet dienen.
  • Vlak voor het serveren kun je eventueel nog wat fijngesneden krulpeterselie of koriander toevoegen.

Notities

Ik vind het altijd zonde om gember met een mesje te schillen. Je gooit er dan zoveel van weg. Zonde!
Op deze manier pel je gember lekker snel en gooi je bovendien zo min mogelijk weg.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling