Insalata Caprese

Even een inhaalslag maken met recepten, maar ook met gezonde(re) voeding. Ik was er echt weer een zooitje van aan het maken. Alles was lekker en vooral dat wat minder gezond was: gebakken aardappels natuurlijk met saus, vlees en een petieterig stukje groente of een half blaadje sla. Daar brengen we met dit weer mooi verandering in. Licht en luchtig gekleed, en zo ook het eten op tafel. Gezond en lekker. Met mijn maatje-te-veel zit een bikini er natuurlijk niet in, maar we hoeven het niet nog erger te gaan maken 🙂 En met deze Caprese ben je zowel gezond als lekker bezig!

Vandaag dus een overheerlijke Italiaanse salade, met de kleuren van de Italiaanse vlag: rood, wit en groen. Echt origineel is het natuurlijk niet met rode uien erbij, maar hé ik vind het gewoon lekker, dus een beetje erbij kan geen kwaad. Een lekker stuk vlees erbij en misschien wat ciabatta en de maaltijd is compleet.

Niet beknibbelen

Ik ben de eerste die roept dat je ‘gewone olijfolie’ prima kunt gebruiken. Maar een gerecht wat overgoten wordt met olijfolie, verdient het om een eersteklas olijfolie te krijgen. Net als de mozzarella: geef liever iets meer uit en zorg dat je een buffelmozzarella neemt. De ‘gewone’ uit de supermarkt wil je daarna nooit meer; het lijkt wel kauwgom.

Je kunt de salade natuurlijk presenteren zo je wilt: tomaten en mozzarella in plakken en dan om en om geschikt, of alles in kleine blokjes of alles in rijen neergelegd. Het maakt niet uit hoe je het serveert als je er maar flink veel goede olijfolie over giet en losgaat met de versgemalen peper en natuurlijk mag het zeezout uit de molen ook niet ontbreken.

Ik zeg: heerlijke zomer met Italiaanse sferen aan tafel. Mangiare!

Wat is jouw favoriete salade? Laat het weten in een reactie hieronder, kan ik die ook eens proberen. Ben helemaal in de sla-stemming 🙂

caprese

Insalata Caprese

Prep: 10 min
Totaal: 10 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Neem een goede kwaliteit olijfolie en echte buffel mozarella dan heb je de meest verukkelijke salade die je je maar kunt bedenken.

Ingrediënten

  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 6 Roma tomaten
  • basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de mozzarella en tomaten in plakken en schik ze op een bord of in een mooie schaal.
  • Scheur flink wat basilicum aan stukjes en strooi over de salade.
  • Giet er nu een flinke hoeveelheid olijfolie over en haal de peper- en zoutmolen tevoorschijn. Wees niet te zuinig met de peper, natuurlijk wel een beetje oppassen met het zout.
Salades
Italiaans
Caprese, Caprese recept, Insalata Caprese, Salade Caprese
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review