Rustieke salade

Eenvoud siert de mens. Vaak geldt dat ook voor gerechten. Hou het simpel en je houdt eenieder tevreden. Met dank aan mijn bonusdochter heb ik nu een salade die altijd en overal kan. Dankjewel Val ?

Kon ik dat niet zelf bedenken dan? Vaak wil ik de meest simpele dingen ook niet op de website zetten omdat ik denk “ja, dat kan iedereen toch?!” Maar zelfs voor heel simpele dingen is een handreiking of inspiratie soms heel erg gewenst. Dus ga ik toch ook vaker basisrecepten plaatsen.

Boodschappen bij de Lidl

Ik heb geen aandelen en wordt ook niet gesponsord door de Lidl, maar de ingrediënten voor deze rustieke salade haal ik bij de Lidl. Waarom? De croutons zijn net wat groter en smakelijker, de spekjes bakken net wat lekkerder uit, de kaas is al geschaafd en de sla hoeft niet eens gewassen te worden, die krijg je op kluit mee! Handig ook nog als je niet al te veel wil maken: je haalt er af wat je nodig hebt en zet de rest in een potje met water op je aanrecht. Dat is mooi tegen #voedselverspilling!

Croutons uit een zakje

Croutons maak je met gemak zelf van oude brood. Je snijd of scheurt blokjes van oud brood (wit, volkoren, stokbrood, elk brood is goed) en giet hier olijfolie over. Je brengt het op smaak met de kruiden en specerijen die jij lekker vindt en bakt het in een grote koekenpan. Of op een bakplaat in de oven.

Maar soms heb je geen oud brood of gewoon geen zin. De croutons van de Lidl vind ik dan een prima alternatief. Ze zijn er in drie smaken: knoflook, peper en naturel.

Basis

Kijk, als maaltijdsalade is dit natuurlijk wel een beetje karig, maar als basissalade bij bijvoorbeeld vlees of vis en gegrilde groenten word je een zeer gelukkig mens door deze salade te laten zoals hij is: simpel en superlekker! En oh ja, misschien vind je het wel lekker om er een typisch Franse dressing over te sprenkelen? Maak dan deze klassieker maar!

basissalade

Rustieke salade

Prep: 10 min
Totaal: 10 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een supersnelle en nog veel simpelere salade. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 kluit tricolore sla
  • 100 gram spekjes
  • ½ zakje croutons
  • ½ zakje Italiaanse kaas geschaafd
  • 1 tl roomboter

Instructies

  • Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin, op laag vuur, de spekjes tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan en verspreid over een velletje keukenpapier. Laat afkoelen tot gebruik.
  • Snijd de sla van het kluitje af. Lekker grof, we hebben kiezen om te kauwen!
  • Strooi de helft (of minder zelfs) van het zakje croutons over de sla. (Ze hebben de smaak naturel, peper & zout of knoflook. Allemaal erg lekker en makkelijk.)
  • Strooi er nu de kaas en spekjes over en klaar ben je.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review