Zelf caramels maken? Het moet eenvoudig zijn.

Wie is er nu niet dol op die lekkere zachte caramels? Ik ken niemand in mijn omgeving die ze niet lust. Die heerlijke vierkante, verslavend lekkere, blokjes caramel. Of fudge. Of hoe je ze ook wilt noemen. Ik lust er in ieder geval wel pap van. En ik had nooit gedacht dat het zo makkelijk kon zijn!

Ik was eigenlijk bezig met het maken van deze lekkere borstplaat, toen ik tot de ontdekking kwam dat ik helemaal geen room in huis had, maar wel gecondenseerde melk. Nou, dan maar wat anders maken en de ingrediƫnten voor de borstplaat even opzij zetten tot de boodschappen binnen zijn.

In eerste instantie vond ik een recept op internet van een dame die vertelde dat haar voormalige Ghanese vriend caramels maakte van alleen een blikje gecondenseerde melk. Dat leek me geweldig! Maar zoals je misschien al eerder hebt gelezen: ik ben niet zo handig met bakken. Dus dat werd niets. Daarna vond ik een recept met roomboter, bruine suiker en gecondenseerde melk. Dat ging al beter! Maar het was het nog niet helemaal, ik denk dat ik het bakken maar over ga laten aan anderen (hmz, zei ik dat niet al eerder?). Mijn caramels zagen er niet zo smakelijk uit als die van Laura’s Bakery. Sterker nog; het leken meer chocolade- of speculaasbrokken. Helaas…

Maar de smaak was geweldig! Dus niet helemaal een fiasco šŸ™‚

caramels

Caramels

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 plak
Calorieƫn: 1894 kcal

Ingrediƫnten
 

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 60 gram boter
  • 4 el bruine suiker

Aan de slag
 

  • Smelt de boter in een steelpan en laat de suiker hierin oplossen.
  • Giet vervolgens de gecondenseerde melk erbij en laat het geheel carameliseren.
  • Giet het mengsel in een vorm of op een plank met zilverfolie en laat het geheel goed afkoelen.
    caramels
  • Het is kokend heet, dus probeer vooral niet te proeven! Je vingers en/of tong zullen je dankbaar zijn als je wacht.
  • Snijd de caramels nu in blokjes of steek er vormpjes uit, net wat je leuk vindt.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in Ć©Ć©n oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *