Kokosbollen

Je hebt ze vast wel eens gezien als je op de markt liep: die heerlijke grote kokosbollen in allerlei smaken. Ik kies meestal de pittige variant, maar je kunt natuurlijk ook gewoon “naturel” nemen. Het is eigenlijk net zoiets als met de koekjes van tante Suus, maar dan wat groter.

Aangezien deze kokosbollen gemaakt zijn zonder suiker, maar met een zeer rijpe banaan, kun je er bijna schuldvrij van snoepen. Nou ja, dat hou ik mezelf dan maar graag voor, dat dit gezond is.

Je kunt ze, luchtdicht afgesloten, een dag of vier bewaren.

Maar ik geloof nooit dat je ze zo lang wilt bewaren!

kokosbollen

Kokosbollen

Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):10 bollen

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 1 banaan
  • 150 gram kokos
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175℃.
  • Prak de banaan tot een papje en roer er dan de kokos en een beetje zout door.
  • Neem een glazen kom en maak die schoon met een pietsie citroensap. Klop hierin de eiwitten stijf, totdat je pieken kunt trekken. Als er niets uitloopt wanneer je de kom ondersteboven houdt is het goed.
  • Schep de eiwitten nu heel voorzichtig met een spatel door het kokosmengsel.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak met behulp van een ijsschep 10 bollen van het mengsel.
  • Bak de kokosbollen goudbruin in de oven. Dat zal ongeveer 15 minuten duren.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie