Kokosbollen

Je hebt ze vast wel eens gezien als je op de markt liep: die heerlijke grote kokosbollen in allerlei smaken. Ik kies meestal de pittige variant, maar je kunt natuurlijk ook gewoon “naturel” nemen. Het is eigenlijk net zoiets als met de koekjes van tante Suus, maar dan wat groter.

Aangezien deze kokosbollen gemaakt zijn zonder suiker, maar met een zeer rijpe banaan, kun je er bijna schuldvrij van snoepen. Nou ja, dat hou ik mezelf dan maar graag voor, dat dit gezond is 🙂

Je kunt ze, luchtdicht afgesloten, een dag of vier bewaren.

Maar ik geloof nooit dat je ze zo lang wilt bewaren!

kokosbollen

Kokosbollen

Kook: 15 min
Totaal: 15 min
Porties: 10 bollen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 1 banaan
  • 150 gram kokos
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175℃.
  • Pureer de banaan met een staafmixer en roer er dan de kokos en een beetje zout door.
  • Neem een glazen kom en maak die schoon met een pietsie citroensap. Klop hierin de eiwitten stijf, totdat je pieken kunt trekken. Als er niets uitloopt wanneer je de kom ondersteboven houdt is het goed.
  • Schep de eiwitten nu heel voorzichtig met een spatel door het kokosmengsel.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak met behulp van een ijsschep 10 bollen van het mengsel.
  • Bak de kokosbollen goudbruin in de oven. Dat zal ongeveer 15 minuten duren.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review