Kokosbollen koop je niet op de markt, die maak je zelf!

Je hebt ze vast wel eens gezien als je op de markt liep: die heerlijke grote kokosbollen in allerlei smaken. Ik kies meestal de pittige variant, maar je kunt natuurlijk ook gewoon “naturel” nemen. Het is eigenlijk net zoiets als met de koekjes van tante Suus, maar dan wat groter.

Aangezien deze kokosbollen gemaakt zijn zonder suiker, maar met een zeer rijpe banaan, kun je er bijna schuldvrij van snoepen. Nou ja, dat hou ik mezelf dan maar graag voor, dat dit gezond is 🙂

Je kunt ze, luchtdicht afgesloten, een dag of vier bewaren.

Maar ik geloof nooit dat je ze zo lang wilt bewaren!

kokosbollen

Kokosbollen

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 10 bollen

Ingrediënten
 

  • 3 eiwitten
  • 1 banaan
  • 150 gram kokos
  • zout

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 175℃.
  • Pureer de banaan met een staafmixer en roer er dan de kokos en een beetje zout door.
  • Neem een glazen kom en maak die schoon met een pietsie citroensap. Klop hierin de eiwitten stijf, totdat je pieken kunt trekken. Als er niets uitloopt wanneer je de kom ondersteboven houdt is het goed.
  • Schep de eiwitten nu heel voorzichtig met een spatel door het kokosmengsel.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak met behulp van een ijsschep 10 bollen van het mengsel.
  • Bak de kokosbollen goudbruin in de oven. Dat zal ongeveer 15 minuten duren.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *