Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

Deze kipreepjes met aioli kun je op verschillende momenten van de dag serveren. Rond borreltijd als hapje, ‘s avonds voor de buis bij een spannende film, bij de brunch, maar ook als onderdeel van de avondmaaltijd. Dat vind ik dus he?! Misschien lijkt het jou ook wel lekker als ontbijt… en nu ik er zo over nadenk: dat mag van mij ook!

Dit recept en nog veel meer komen binnenkort uit in mijn nieuwe eBook “Onder de Spaanse zon”. Ben je al abonnee? Houd je inbox dan goed in de gaten. Nog geen abonnee? Je kunt je gratis aanmelden en krijgt dan het eBook van dit moment (Rondreis door Indonesië) en de wekelijkse nieuwsbrief.

De aioli maak je van mayonaise, knoflook en peterselie. Het recept kun je hier vinden.

kipreepjes met aioli

Pollo trinchar con aioli

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Porties: 4 personen
Calorieën: 509 kcal

Ingrediënten
 

  • 400 gram kipfilets
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml witte wijn ((droge))
  • 100 ml olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • ½ rode paprika
  • 1 tl tijm ((gedroogde))
  • ½ tl komijn
  • 5 el paneermeel
  • 6 takjes peterselie
  • peper en zout ((naar smaak))

Aan de slag
 

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Pel de knoflook en hak het fijn. Was de peterselie en schud of dep het droog, hak daarna fijn. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Meng de wijn met de olie, laurier, paprika, tijm, komijn, peper en zout. Roer de kipreepjes goed door de marinade en zet het even weg.
  • Schep de peterselie door het paneermeel.
  • Haal de kipreepjes uit de marinade en wentel door de peterseliepaneer.
  • Leg de kipreepjes op een rooster en schuif onder de grill. Bak de reepjes in ongeveer 7 minuten lekker goudbruin. Keer het vlees halverwege om.
  • Serveer met aioli.
    aioli
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 thoughts on “Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

  1. Ik wilde je recept vna de aioli opzoeken ( dus klikte op HIER waar je het aangaf)
    Deze link werkt niet.
    Niet om vervelend te doen alleen om je te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *