Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

Deze kipreepjes met aioli kun je op verschillende momenten van de dag serveren. Rond borreltijd als hapje, ‘s avonds voor de buis bij een spannende film, bij de brunch, maar ook als onderdeel van de avondmaaltijd. Dat vind ik dus he?! Misschien lijkt het jou ook wel lekker als ontbijt… en nu ik er zo over nadenk: dat mag van mij ook!

Dit recept en nog veel meer komen binnenkort uit in mijn nieuwe eBook “Onder de Spaanse zon”. Ben je al abonnee? Houd je inbox dan goed in de gaten. Nog geen abonnee? Je kunt je gratis aanmelden en krijgt dan het eBook van dit moment (Rondreis door Indonesië) en de wekelijkse nieuwsbrief.

De aioli maak je van mayonaise, knoflook en peterselie. Het recept kun je hier vinden.

kipreepjes met aioli

Pollo trinchar con aioli

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Porties: 4 personen
Calorieën: 509 kcal

Ingrediënten
 

  • 400 gram kipfilets
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml witte wijn ((droge))
  • 100 ml olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • ½ rode paprika
  • 1 tl tijm ((gedroogde))
  • ½ tl komijn
  • 5 el paneermeel
  • 6 takjes peterselie
  • peper en zout ((naar smaak))

Aan de slag
 

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Pel de knoflook en hak het fijn. Was de peterselie en schud of dep het droog, hak daarna fijn. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Meng de wijn met de olie, laurier, paprika, tijm, komijn, peper en zout. Roer de kipreepjes goed door de marinade en zet het even weg.
  • Schep de peterselie door het paneermeel.
  • Haal de kipreepjes uit de marinade en wentel door de peterseliepaneer.
  • Leg de kipreepjes op een rooster en schuif onder de grill. Bak de reepjes in ongeveer 7 minuten lekker goudbruin. Keer het vlees halverwege om.
  • Serveer met aioli.
    aioli
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

2 thoughts on “Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *