Chicken enchilada

Net als ClubPaleo ben ik dol op Mexicaans eten. Maar dat gaat niet meer helemaal samen met Paleo, totdat ik het recept van chicken enchillada bij ClubPaleo tegenkwam.

Nu kan ik toch moeilijk ieder recept wat ik daarvandaan haal hier gaan plaatsen, dat zou wel heel ernstig fout zijn, dus als jullie benieuwd zijn naar het hele recept klik dan even op deze link.

Wat ik wel doe is hier even de (aangepaste) ingrediëntenlijst plaatsen zodat ik in de toekomst weet wat ik nodig heb, want hoe ik het klaar moet maken zal ik nooit meer vergeten, het was zó ontzettend lekker dat het zeker vaker op het menu zal komen te staan bij ons thuis!

Ik had helaas geen arrowroot in huis en gebruikte hiervoor tapioca-meel in de plaats. De saus was overheerlijk, dus ik ga er maar van uit dat die vervanging prima is.

Wat is dat Paleo nu eigenlijk?

Ondanks dat ik er al 13 kilo door ben afgevallen in korte tijd is het geen dieet. Mensen vragen mij, of denken zelf, dat ik op dieet ben wanneer ze zien wat ik eet. Mijn schoonmoeder bijvoorbeeld bleef maar vragen wat ik nu wel of niet “mocht”. Maar het is eigenlijk heel simpel: groenten – fruit – vlees – vis – noten – zaden. Daar bestaat mijn “dieet” uit. Aangevuld met verse en droge kruiden. En jongens wat smul ik er van! Eigenlijk heb ik gewoon mijn levensstijl omgegooid toen ik besloot om gezonder te gaan eten. En daarmee bedoel ik: eten wat gezonder is voor mij, waar ik mij beter bij voel. Bewerkte voeding (pakjes en zakjes) gebruikte ik eigenlijk toch al niet of nauwelijks, maar zijn nu helemaal uit den boze. Suiker? Nee dank u, daar doe ik ook – zo goed als – niet meer aan.

Voordelen van Paleo

  • meer energie
  • slaap beter
  • minder pijntjes en vage kwaaltjes
  • minder opgeblazen gevoel
  • gewichtsafname

Links

Boeken

Onlangs heb ik het boek Eet Paleo van Marinka Bil aangeschaft en dat is een geweldig boek: prachtige foto’s, heerlijke recepten en natuurlijk weer de uitleg wat Paleo nu precies is.

Enfin, zoals jullie merken ben ik dol enthousiast.

 

Chicken enchilada

Prep: 30 minuten
Kook: 30 minuten
Totaal: 1 uur
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

Bloemkool tortilla’s

  • 1 bloemkool, kleine
  • 3 eieren
  • 2 el tapiocameel, of kokosmeel
  • zout, snufje

Vulling

  • 450 gr kip
  • 200 gr mozzarella, buffel is de beste keus

Saus

  • 2 el arrowroot
  • 4 el kokosolie
  • 1 el chilipoeder
  • 500 gr tomatensaus
  • 350 ml water
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl knoflookpoeder
  • zout, snufje
  • 500 gr tomatensaus
  • 350 ml water
  • 1 tl gemalen komijnzaad, gemalen
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • zout, snufje

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept
 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie

Beoordeling