Kastanjes heb ik tijdens een vakantie – Frankrijk of Portugal denk ik – voor het eerst gegeten. Ik kreeg ze gepoft in een puntzakje met zout. Ze waren heerlijk. Maar dat was dan ook de enige kennismaking met kastanjes.
Toen ik ze in de supermarkt zag liggen, voorgekookt en wel, kon ik het niet laten. Ze hebben lange tijd in de voorraadkast gelegen, want ik had geen idee wat ik er mee moest maken.
Uiteindelijk werd het onderstaand gerecht, wat zeker voor herhaling vatbaar is. Maar kastanjes zijn ook heerlijk in een runderstoof en aardappelen
Ingrediënten
- 2 kalkoenschnitzels
- 1 tl mosterd
- 1 appel
- 2 el zuurkool
- 1 bloemkool
- 250 gram gerookte spekblokjes
- 250 gram kastanjechampignons
- 250 gram gekookte kastanjes
- 1 takje tijm
- peper en zout
Zo maak je het
- Sla de kalkoenschnitzels met een vleeshamer of zware koekenpan platter en besmeer met mosterd.
- Leg wat partjes appel en een pluk zuurkool erop. Rol de schnitzel goed strak op en zet vast met keukentouw of een satéprikker.
- Bak de schnitzelrolletjes op middelhoog vuur tot het gaar en goudbruin is.
- Kook de bloemkool zoals je gewend bent.
- Bak in een hapjespan de spekblokjes uit en voeg er daarna de kastanjechampignons en kastanjes aan toe. Strooi er wat tijm over.
- Pureer nu de bloemkool met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!