Kalkoenrolletjes, bloemkoolpuree en kastanjes

Kastanjes heb ik tijdens een vakantie – Frankrijk of Portugal denk ik – voor het eerst gegeten. Ik kreeg ze gepoft in een puntzakje met zout. Ze waren heerlijk. Maar dat was dan ook de enige kennismaking met kastanjes.

Toen ik ze in de supermarkt zag liggen, voorgekookt en wel, kon ik het niet laten. Ze hebben lange tijd in de voorraadkast gelegen, want ik had geen idee wat ik er mee moest maken.

Uiteindelijk werd het onderstaand gerecht, wat zeker voor herhaling vatbaar is. Maar kastanjes zijn ook heerlijk in een runderstoof en aardappelen

kastanjes

Kalkoenrolletjes, bloemkoolpuree en kastanjes

Prep: 10 min
Kook: 20 min
Totaal: 30 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 2 kalkoenschnitzels
  • 1 tl mosterd
  • 1 appel
  • 2 el zuurkool
  • 1 bloemkool
  • 250 gr spekblokjes gerookt
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 250 gr kastanjes gekookt
  • 1 takje tijm
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Sla de kalkoenschnitzels met een vleeshamer of zware koekenpan platter en besmeer met mosterd.
  • Leg wat partjes appel en een pluk zuurkool erop. Rol de schnitzel goed strak op en zet vast met keukentouw of een satéprikker.
  • Bak de schnitzelrolletjes op middelhoog vuur tot het gaar en goudbruin is.
  • Kook de bloemkool zoals je gewend bent.
  • Bak in een hapjespan de spekblokjes uit en voeg er daarna de kastanjechampignons en kastanjes aan toe. Strooi er wat tijm over.
  • Pureer nu de bloemkool met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Diner
Nederlands
Bloemkoolpuree, Kalkoenschnitzels, Kastanje recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review