Cinnamon roll monkey bread

Letterlijk vertaald kaneelrol-apenbrood. Maar dat klinkt voor geen meter. Dus dacht ik erover om dit recept de naam kaneelbroodjes met banaan en walnoten te geven. Maar ook dat dekt de lading niet. Dus dan hou ik het toch maar gewoon bij de Amerikaanse naam cinnamon roll monkey bread. Het is tenslotte een Amerikaans slowcooker recept.

Heb je geen slowcooker

In plaats van de ingrediënten in de slowcooker te stoppen vul je een cakeblik of tulbandvorm op dezelfde manier als in het recept beschreven. Verwarm de oven tot 180℃ en zet de schaal in het midden van de oven. Na ongeveer 25 minuten is het klaar. Smullen maar! Het grootste verschil zit hem natuurlijk in de knapperigheid. In de oven krijgt het een knapperige buitenkant, terwijl het in de slowcooker lekker ‘slap’ blijft. Meer softe cookie dough.

Cinnamon roll monkey bread

Je kunt het deeg zelf maken, maar ik koos voor de makkelijke variant en gebruikte het deeg van Danerolles. Ik vond het in het koelschap van de Jumbo, maar ga er van uit dat andere supermarkten het ook zullen verkopen.

In het blikje zit een stuk opgerold deeg en een blikje met daarin een zakje kaneelsuiker. Ik had dit nog nooit eerder gekocht, dus was verbaasd dat het deeg en de kaneelsuiker apart waren verpakt.

Ik was aangenaam verrast toen het cinnamon roll monkey bread klaar was. Eerlijk gezegd had ik het veel zoeter verwacht, maar blijkbaar was de verhouding met de kaneelsuiker prima in orde. De stukjes banaan waren heerlijk zacht, maar absoluut geen moes.

Je kunt er met zijn allen van genieten en er stukjes vanaf plukken of het serveren met een bolletje ijs. Geniet ervan!

cinnamon roll monkey bread

Cinnamon roll monkey bread

Heerlijk zoet kaneelbrood met banaan en walnoten uit de slowcooker. Heerlijk met een bolletje ijs na het eten of gewoon zomaar lekker met zijn allen rond de schaal en plukken maar!
Kook: 2 uur

Ook nodig

Ingrediënten

 • 2 blikjes cinnamon roll, Danerolles
 • 50 gram roomboter
 • 2 bananen
 • 2 handjes walnoten of pecannoten

Instructies

 • Open de verpakkingen van het deeg en leg de zakjes kaneelsuiker even opzij. Snijd iedere rol deeg in zes gelijke plakken. Snijd die plakken vervolgens in vieren.
 • Leeg de zakjes kaneelsuiker in een grote schaal of in een ziplock zakje. Voeg de stukken deeg toe en schep of schud goed. Ieder stukje deeg moet bedekt zijn met kaneelsuiker.
 • Snijd een banaan in de lengte doormidden en snijd dat in dunne plakjes. Voeg toe aan het kaneelsuiker en deeg. Schep er voorzichtig door.
 • Druk een vel bakpapier in de slowcooker en schep de helft van het deegmengsel op de bodem. Halveer de andere banaan in de lengte. Snijd één helft in drie stukken en leg op het deeg. Deel het stukje boter in tweeën en snijd daarvan een stuk in kleine blokjes en voeg toe aan de slowcooker.
 • Schep de andere helft van het deeg erop en verdeel de rest van de banaan en boter erover.
 • Hak de walnoten grof en strooi ze over de inhoud van de slowcooker.
 • Leg een schone theedoek over de pan en plaats er dan de deksel op. Deze theedoek zal zo veel mogelijk van het vocht opvangen. Anders wordt het te nat en is het niet meer zo lekker. Zet de slowcooker op low en de timer op 2 uur.
 • Kijk na ongeveer een uur hoe het gerecht er uit ziet. Als de kaneelsuiker goed is gesmolten en het geheel een mooi bruin kleurtje heeft gekregen kan het zomaar zijn dat het klaar is.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie