Gebakken aardappelpartjes Griekse stijl

Denk aan Griekenland en hap in deze heerlijke aardappelpartjes. Je hebt ze helaas niet 1-2-3 op tafel staan, dus Pin ze nu vast voor een andere keer. Of eet wat later vandaag. Dat doe ik ook. Later eten that is. Het is zo’n lekker makkelijk gerecht waar je niet bij na hoeft te denken. Snufje hier en snufje daar, het is geen ramp als je iets meer of minder doet. Lekkere salade erbij en klaar ben je.

Een goede aardappeleter heeft er altijd drie op het oog: een in zijn mond, een aan zijn vork en een in de pan. *VoedingOnline

Recept gebakken aardappeltjes Griekse stijl

Gebakken aardappeltjes Griekse stijl

De aardappeltjes zijn lekker gekruid en krokant. Lekker van zichzelf. Maar met een beetje tzatziki erbij zijn ze helemaal om je vingers bij op te eten.
Kook: 50 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 450 gram roseval of krieltjes
  • cup olijfolie
  • ½ tl oregano
  • ½ tl rozemarijn
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl hot paprikapoeder
  • peper en zout
  • ½ citroen, rasp
  • 1 el dille

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Maak de aardappelen schoon. Ik liet het schilletje zitten. Snijd ze in tweeën of vieren, afhankelijk van de grootte. Mijn aardappeltjes werden gehalveerd. Doe ze vervolgens in een grote kom.
  • Mix in een schaaltje de olie, oregano, rozemarijn, knoflookpoeder, paprika, peper en zout. Giet dit over de aardappelen en mix goed met je handen of een spatel. Ieder partje moet goed geolied zijn.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en kieper de aardappelen hierop. Zorg dat ze los van elkaar liggen.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en zet de timer op 15 minuten. Dan keer je de aardappeltjes om en zet je ze nogmaals 15 minuten terug.
  • Rasp ondertussen de citroen en snijd de dille fijn.
  • Indien nodig kun je de temperatuur van de oven nu verhogen naar 240°C en laat je de aardappeltjes nog vijf minuten krokant worden.
  • Schep de aardappeltjes nu in een schaal en strooi hier het citroenrasp en de dille over, schep het even goed door. Direct serveren.

Notities

 

Goed te combineren met:

  • een salade van komkommer, tomaat, rode ui, feta, olijfolie en citroensap, peper en zout.
  • tzatziki: rasp een stuk komkommer, knijp het vocht eruit en gooi het weg, pers knoflook boven komkommerrasp, roer er Griekse yoghurt door. Eventueel paar druppels olijfolie of paar blaadjes fijngesneden munt toevoegen.
  • gyros of souvlaki.
  • een BBQ-feestje.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 225kcal
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Lekker met tzatziki

Tzatziki is zó gemaakt. Ik let eerlijk gezegd nooit echt op hoeveelheden en gok maar wat, of zoals Engelstaligen het zeggen just eyeball it in.

  • een stuk komkommer – al dan niet met schil – grof raspen
  • knijp of druk het vocht eruit, gebruik hiervoor een vergiet of theedoek
  • doe de komkommer in een bakje en schep hier dikke yoghurt of kwark door
  • schep de uitgeperste knoflook erdoor en breng op smaak met peper en zout

Ik gebruikte ongeveer een kwart komkommer, drie flinke eetlepels kwark en 2 tenen knoflook.

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie