Gebakken aardappelpartjes Griekse stijl

Denk aan Griekenland en hap in deze heerlijke aardappelpartjes. Je hebt ze helaas niet 1-2-3 op tafel staan, dus Pin ze nu vast voor een andere keer. Of eet wat later vandaag. Dat doe ik ook. Later eten that is. Het is zo’n lekker makkelijk gerecht waar je niet bij na hoeft te denken. Snufje hier en snufje daar, het is geen ramp als je iets meer of minder doet. Lekkere salade erbij en klaar ben je.

Aardappeltjes mét

Bij Griekse stijl aardappeltjes mag een lekkere tzatziki natuurlijk niet ontbreken. Je kunt mij eronder begraven! En het mooiste is nog wel dat het een erg lichte saus is, geneer je dus niet en neem nog een extra schep.

Een goede aardappeleter heeft er altijd drie op het oog: een in zijn mond, een aan zijn vork en een in de pan. *VoedingOnline

Tzatziki is zó gemaakt. Ik let eerlijk gezegd nooit echt op hoeveelheden en gok maar wat. Neem een stuk komkommer. Je kunt de schil verwijderen, maar ik laat hem altijd zitten. Rasp de komkommer grof en druk het vocht eruit. Dit kan in een zeef of in een droge schone theedoek. Het hoeft niet kurkdroog te worden, maar je wilt ook niet dat je saus te nat is. Goed. In een bakje ermee. Ongeveer een kwart komkommer gebruikt? Dan kunnen er wel twee teentjes knoflook in. Peper en zout erover. En dan de yoghurt. Ik gebruik Griekse 0% vet yoghurt. Die is lekker dik. Ongeveer drie flinke eetlepels / 100 gram schep je erdoor. Even roeren en klaar is je tzatziki.

Gebakken aardappeltjes Griekse stijl

De aardappeltjes zijn lekker gekruid en krokant. Lekker van zichzelf. Maar met een beetje tzatziki erbij zijn ze helemaal om je vingers bij op te eten.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 225 kcal
Prijs: ± € 1,25

Ingrediënten
 

  • 450 gr roseval of krieltjes
  • cup olijfolie
  • ½ tl oregano
  • ½ tl rozemarijn
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl paprikapoeder (ik gebruikte hot)
  • peper en zout (naar smaak)
  • ½ citroen (rasp)
  • 1 el dille

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Maak de aardappelen schoon. Ik liet het schilletje zitten. Snijd ze in tweeën of vieren, afhankelijk van de grootte. Mijn aardappeltjes werden gehalveerd. Doe ze vervolgens in een grote kom.
  • Mix in een schaaltje de olie, oregano, rozemarijn, knoflookpoeder, paprika, peper en zout. Giet dit over de aardappelen en mix goed met je handen of een spatel. Ieder partje moet goed geolied zijn.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en kieper de aardappelen hierop. Zorg dat ze los van elkaar liggen.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en zet de timer op 15 minuten. Dan keer je de aardappeltjes om en zet je ze nogmaals 15 minuten terug.
  • Rasp ondertussen de citroen en snijd de dille fijn.
  • Indien nodig kun je de temperatuur van de oven nu verhogen naar 240°C en laat je de aardappeltjes nog vijf minuten krokant worden.
  • Schep de aardappeltjes nu in een schaal en strooi hier het citroenrasp en de dille over, schep het even goed door. Direct serveren.

 

Goed te combineren met:

  • een salade van komkommer, tomaat, rode ui, feta, olijfolie en citroensap, peper en zout.
  • tzatziki: rasp een stuk komkommer, knijp het vocht eruit en gooi het weg, pers knoflook boven komkommerrasp, roer er Griekse yoghurt door. Eventueel paar druppels olijfolie of paar blaadjes fijngesneden munt toevoegen.
  • gyros of souvlaki.
  • een BBQ-feestje.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *