Komkommerbootjes gevuld met garnalen en avocado

Deze komkommerbootjes gevuld met garnalen en avocado gaf ik jaren geleden mee aan mijn man in de lunchtrommel. Het was één van zijn favorieten. Maar op de een of andere manier zijn ze een beetje in de vergetelheid geraakt. Totdat ik ze erbij wilde zoeken hier op de website. Toen bleek ik er niet eens een recept van te hebben gemaakt. Dat kon natuurlijk niet! Dus onlangs heb ik mijn man maar weer eens verrast met deze lunch. Gewoon op de camping. Ook hij was ze blijkbaar vergeten. We hebben de komkommerbootjes plechtig beloofd ze nu nooit meer te vergeten.

Avocado

Avocado is gezond maar bevat wel veel vet. Dit vet is voornamelijk oliezuur en dat is een onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen. Eén avocado bevat zo’n 35 gram vet en levert ongeveer 360 kcal. Dus teveel avocado zou dan weer niet zo gezond zijn. Maar ja, dat geldt voor alles waar te voor staat. Behalve tevreden inderdaad.

Een tijdje geleden ben ik begonnen met het kweken van een avocadoplant. Doe je mee?

Hollandse garnalen

Als ik ze voorgeschoteld krijg dan eet ik ze wel, maar ik ben geen fan van Hollandse garnalen. Dat ligt absoluut niet aan de smaak. Die is namelijk prima, maar de geur en het uiterlijk vind ik niet echt sexy. Wil je meer weten over Hollandse garnalen? Bekijk dan Het verhaal van de Hollandse garnaal in het filmpje hieronder of lees meer op visrecepten.nl.

Gaat jouw voorkeur uit naar andere garnalen? Neem dan de garnalen van jouw keuze. Waarschijnlijk zijn ze dan wel groter dus halveer ze even voor je ze door het avocado-sjalot mengsel schept.

De smaak te pakken?

Misschien vind je de volgende recepten met garnalen dan ook wel lekker (geen Hollandse garnalen):

komkommerbootjes gevuld met garnalen en avocado

Komkommerbootjes gevuld met garnalen en avocado

Deze komkommerbootjes gevuld met garnalen en avocado zijn heerlijk als lunch. Snijd ze kleiner en je hebt een heerlijke snack voor meerdere personen.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 1 sjalot
  • 1 avocado
  • 100 gram garnalen (Hollandse)
  • 1 komkommer
  • peper en zout (naar smaak)
  • limoensap

Aan de slag
 

  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Prak de avocado met een vork door de sjalotsnippers. Breng op smaak met peper en zout. Voeg een beetje limoensap toe zodat de avocado niet verkleurd.
  • Schep de garnalen er voorzichtig door.
  • Halveer de komkommer in de lengte en dan doormidden. Verwijder de zaadlijsten en vul de ontstane geulen met het garnalen-avocadomengsel.
  • Strooi er eventueel nog wat extra verse peper over.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
komkommerbootjes gevuld met garnalen en avocado

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *