Draadjesvlees in mosterd-preisaus

Het stoofpotten-seizoen komt er weer aan, en ik moet eerlijk bekennen dat ik daar best blij om ben! Niet vanwege het weer natuurlijk, maar wel vanwege het eten. Hoe lekker is het om ‘s avonds thuis te komen in een huis waar de geur van lekker eten je tegemoet komt? Overdag doet de slowcooker het werk, terwijl jij aan het werk bent. Je hoeft alleen nog maar aan te schuiven. In het geval van dit draadjesvlees moet je natuurlijk nog wel even een groente erbij serveren.

Wat is draadjesvlees eigenlijk

Stoofvlees (of suddervlees) is de algemene naam voor vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gesudderd is om het mals te maken. Tijdens het sudderen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar. Tadaaa, draadjesvlees is geboren.

Bereiding van draadjesvlees

Meestal wordt het vlees eerst aangebraden, om het daarna te laten sudderen met een vloeistof. dit kan bijvoorbeeld met water, wijn of bier. In onderstaand recept wordt kokosmelk gebruikt. Sudder je het vlees op een laag pitje of in de oven, dan moet je tijdens het sudderen het vochtpeil in de gaten houden. Er zal af en toe bijgevuld moeten worden. Je kunt ook andere ingrediënten met het vlees mee laten sudderen voor de smaak of om het vlees mals te maken, zoals bijvoorbeeld uien, tomaten, laurierblaadjes of kruidnagels.

Om het een beetje te karamelliseren (en natuurlijk voor de lekkere smaak) kun je een stuk ontbijtkoek mee laten sudderen.

Draadjesvlees in mosterd-preisaus is lekker met bijvoorbeeld gestampte aardappelen, bloemkool of bloemkoolrijst.

Er is maar een nadeel te bedenken aan stoofpotten. En dat is hoe je dat nu een beetje smakelijk op de foto krijgt 🙂

draadjesvlees in mosterd-preisaus

Draadjesvlees in mosterd-preisaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Porties: 6 personen
Calorieën: 562kcal

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees
  • 4 stuks prei
  • 2 el mosterd
  • 3 tenen knoflook
  • ¼ tl kruidnagel
  • 1 tl cayennepeper
  • 150 ml kokosmelk
  • peper en zout (naar smaak)

Instructies

  • Doe de kokosmelk samen met mosterd en kruiden in de slowcooker. Roer dit even goed door.
    Draadjesvlees in mosterd-preisaus
  • Was de prei, snijd de 'kontjes' eraf en snijd in dunne ringen. Roer door het mengsel in de slowcooker.
    draadjesvlees in mosterd-preisaus
  • Snijd het vlees in blokjes en schep dit door de rest in de slowcooker.
    draadjesvlees in mosterd-preisaus
  • Stel de slowcooker in op low en laat alles 8 uur sudderen.

Nutrition

Calories: 562kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 45g | Fat: 37g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 14g | Cholesterol: 145mg | Sodium: 713mg | Potassium: 666mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *