Draadjesvlees in mosterd-preisaus

Het stoofpotten-seizoen komt er weer aan, en ik moet eerlijk bekennen dat ik daar best blij om ben! Niet vanwege het weer natuurlijk, maar wel vanwege het eten. Hoe lekker is het om ‘s avonds thuis te komen in een huis waar de geur van lekker eten je tegemoet komt? Overdag doet de slowcooker het werk, terwijl jij aan het werk bent. Je hoeft alleen nog maar aan te schuiven. In het geval van dit draadjesvlees moet je natuurlijk nog wel even een groente erbij serveren.

Wat is draadjesvlees eigenlijk

Stoofvlees (of suddervlees) is de algemene naam voor vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gesudderd is om het mals te maken. Tijdens het sudderen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar. Tadaaa, draadjesvlees is geboren.

Bereiding van draadjesvlees

Meestal wordt het vlees eerst aangebraden, om het daarna te laten sudderen met een vloeistof. dit kan bijvoorbeeld met water, wijn of bier. In onderstaand recept wordt kokosmelk gebruikt. Sudder je het vlees op een laag pitje of in de oven, dan moet je tijdens het sudderen het vochtpeil in de gaten houden. Er zal af en toe bijgevuld moeten worden. Je kunt ook andere ingrediënten met het vlees mee laten sudderen voor de smaak of om het vlees mals te maken, zoals bijvoorbeeld uien, tomaten, laurierblaadjes of kruidnagels.

Om het een beetje te karamelliseren (en natuurlijk voor de lekkere smaak) kun je een stuk ontbijtkoek mee laten sudderen.

Draadjesvlees in mosterd-preisaus is lekker met bijvoorbeeld gestampte aardappelen, bloemkool of bloemkoolrijst.

Er is maar een nadeel te bedenken aan stoofpotten. En dat is hoe je dat nu een beetje smakelijk op de foto krijgt 🙂

draadjesvlees in mosterd-preisaus

Draadjesvlees in mosterd-preisaus

Kook: 8 uur 15 minuten
Porties (aanpasbaar):6 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 1 kilo rundvlees
  • 4 stuks prei
  • 2 el mosterd
  • 3 tenen knoflook
  • ¼ tl kruidnagel
  • 1 tl cayennepeper
  • 150 ml kokosmelk
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de kokosmelk samen met mosterd en kruiden in de slowcooker. Roer dit even goed door.
  • Was de prei, snijd de ‘kontjes’ eraf en snijd in dunne ringen. Roer door het mengsel in de slowcooker.
  • Snijd het vlees in blokjes en schep dit door de rest in de slowcooker.
  • Stel de slowcooker in op low en laat alles 8 uur sudderen.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 562kcal | Koolhydraten: 11gr | Eiwit: 45gr | Vet: 37gr | Waarvan verzadigd: 15gr | Waarvan onverzadigd: 1gr | Cholesterol: 145mg | Zout: 713gr | Vezels: 2gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie