Tegenwoordig heb ik bijna altijd appels in huis. Dat komt eigenlijk door de rabarber-frambozencrumble die ik meer dan regelmatig heb gemaakt in de airfryer. Erg lekker natuurlijk, maar niet zo heel erg best voor de lijn! Daarom nu een variant hierop die gluten- en lactosevrij is. En geschikt voor mensen die de paleo leefstijl volgen.
Dit recept is voor de oven, maar je kunt het natuurlijk ook weer in de airfryer maken. Zet de airfryer op 160 graden en de taartjes zijn klaar in 15 minuten.
Volg je geen enkel dieet en kun je verder alles eten? Probeer dan eens de volgende toevoegingen:
- slagroom
- kokosroom
- rozijnen (al dan niet geweekt in rum)
- rabarber
En zo zijn er vast nog tal van dingen te verzinnen. Ik hou het bij simpel, zoals hieronder beschreven. Hoe ga jij het maken?
Apple crumble, zonder deeg
Ingrediënten
- 2 appels
- 150 gram amandelmeel
- 1 tl kaneel
- 4 el maple syrup
- gemengde noten
- 1 tl vanille extract
- 1 el kokosolie
- amandelschaafsel
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de appel in stukjes (met schil en al) en schep in een ovenschaal. Of in muffinvormpjes.
- Hak de noten redelijk fijn.
- Meng amandelmeel, kokosolie, maple syrup, noten, kaneel en vanille extract in een kom, zodat er een korrelige structuur ontstaat. Te nat? Beetje meel erbij. Te droog? Beetje kokosolie erbij.
- Verdeel de crumble over de appels en strooi er wat amandelschaafsel over. Bak in ca. 20 minuten mooi bruin en knapperig.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!