Breakfast bowl: een kom vol met lekkers en vitaminen

Toen ik nog gewoon “alleen maar” brood at bij het ontbijt, dacht ik er eigenlijk nooit over na. Ik at brood met kaas of brood met pindakaas. Punt. Zo ongeveer dan. Sinds ik gestopt ben met brood eten, wil ik eigenlijk meer variatie in het ontbijt. Natuurlijk eet ik nog wel eens brood hoor, maar dan tijdens de lunch of bij de BBQ. Toen ik me eens ging verdiepen in wat er zoal “op de markt” is, ging er een wereld voor me open! En vanaf nu deel ik dus ook mijn ontbijtjes met je.

Dat smaakt

“Eerlijk & heerlijk” zegt het etiket van mijn granola Quinoa-Kokos van Smaakt. En heerlijk is het, zeker in deze breakfast bowl. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met het fruit dat je gebruikt. Maar ook de noten kun je best veranderen voor andere of gemengde noten. Stukjes gedroogde vijgen of abrikozen erdoor doen het natuurlijk ook altijd goed.

Recept breakfast bowl

Breakfast bowl

Breakfast bowl

Kook: 10 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 1 avocado
  • 1 peer
  • 40 gram walnoten
  • 120 gram granola
  • 400 ml amandelmelk
  • 1 takje munt

Instructies

  • Was en schil het fruit en de munt.
  • Snijd al het fruit in blokjes en/of plakjes. Haal de blaadjes munt van het takje af.
  • Hak de walnoten een beetje grof.
  • Verdeel alles over twee schaaltjes en serveer er de amandelmelk apart bij.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 645kcal | Koolhydraten: 75gr | Eiwit: 13gr | Vet: 38gr | Waarvan verzadigd: 6gr | Waarvan onverzadigd: 14gr | Cholesterol: 1mg | Zout: 124gr | Vezels: 17gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie