Pollo mole poblano. Zet je sombrero maar vast op!

Polle mole poblano. Dat is een hele mond vol. Maar als ik chocokip of kip in chocoladesaus had geschreven, was je waarschijnlijk direct door gegaan naar het volgende recept. Tenzij je erg nieuwsgierig bent van aard natuurlijk. Deze kip in een pittige (!) chocoladesaus kreeg ik ooit te eten bij een Mexicaans restaurant. Ik bestelde een plaat vol met kleine (streek)gerechtjes, waaronder dus deze pollo mole poblano. Dat was zo ontzettend lekker. En nu maak ik het gewoon zelf.

Pollo = kip | Mole = saus | Poblano = de stad Puebla. Oorspronkelijk wordt de kip gewoon gekookt in water en de saus wordt er apart bij geserveerd. Zo niet met mijn versie van deze verrukkelijke kip, die gaat in de slowcooker.

Lekker met bloemkoolrijst, bloemkoolsalade of een andere frisse salade.

chocokip

Pollo mole poblano

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 minuten
Porties: 6 personen
Calorieën: 388 kcal

Keukenspullen

Ingrediënten
 

  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • 500 gram rode bieten
  • 1 limoen ((sap en rasp))
  • 3 el zonnebloempasta
  • 125 ml kokosmelk
  • 3 tl komijnzaad
  • 2 tl kaneel
  • 4 el cacaopoeder
  • 3 tl chilipoeder
  • 2 tl oregano
  • peper en zout ((naar smaak))
  • ½ bakje koriander
  • 4 kipfilets ((grote))

Aan de slag
 

  • Doe alle ingrediënten behalve de kip en koriander in de blender en mix tot er een dikke saus ontstaat.
  • Snijd de kipfilet in grove stukken. Leg ze in de slowcooker en giet de saus erover.
    Chocokip
  • Zet de slowcooker ca. 4 uur op low.
  • Garneer met de blaadjes koriander.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *