Polle mole poblano. Dat is een hele mond vol. Maar als ik chocokip of kip in chocoladesaus had geschreven, was je waarschijnlijk direct door gegaan naar het volgende recept. Tenzij je erg nieuwsgierig bent van aard natuurlijk. Deze kip in een pittige (!) chocoladesaus kreeg ik ooit te eten bij een Mexicaans restaurant. Ik bestelde een plaat vol met kleine (streek)gerechtjes, waaronder dus deze pollo mole poblano. Dat was zo ontzettend lekker. En nu maak ik het gewoon zelf.
Pollo = kip | Mole = saus | Poblano = de stad Puebla. Oorspronkelijk wordt de kip gewoon gekookt in water en de saus wordt er apart bij geserveerd. Zo niet met mijn versie van deze verrukkelijke kip, die gaat in de slowcooker.
Lekker met bloemkoolrijst, bloemkoolsalade of een andere frisse salade.
Materiaal
Ingrediënten
- 2 uien
- 5 tenen knoflook
- 500 gram rode bieten
- 1 limoen, sap en rasp
- 3 el zonnebloempasta
- 125 ml kokosmelk
- 3 tl komijnzaad
- 2 tl kaneel
- 4 el cacaopoeder
- 3 tl chilipoeder
- 2 tl oregano
- peper en zout
- ½ bakje koriander
- 4 kipfilets
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten behalve de kip en koriander in de blender en mix tot er een dikke saus ontstaat.
- Snijd de kipfilet in grove stukken. Leg ze in de slowcooker en giet de saus erover.
- Zet de slowcooker ca. 4 uur op low.
- Garneer met de blaadjes koriander.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!