Pollo mole poblano. Zet je sombrero maar vast op!

Polle mole poblano. Dat is een hele mond vol. Maar als ik chocokip of kip in chocoladesaus had geschreven, was je waarschijnlijk direct door gegaan naar het volgende recept. Tenzij je erg nieuwsgierig bent van aard natuurlijk. Deze kip in een pittige (!) chocoladesaus kreeg ik ooit te eten bij een Mexicaans restaurant. Ik bestelde een plaat vol met kleine (streek)gerechtjes, waaronder dus deze pollo mole poblano. Dat was zo ontzettend lekker. En nu maak ik het gewoon zelf.

Pollo = kip | Mole = saus | Poblano = de stad Puebla. Oorspronkelijk wordt de kip gewoon gekookt in water en de saus wordt er apart bij geserveerd. Zo niet met mijn versie van deze verrukkelijke kip, die gaat in de slowcooker.

Lekker met bloemkoolrijst, bloemkoolsalade of een andere frisse salade.

chocokip

Pollo mole poblano

Prep: 10 min
Kook: 4 uur
Totaal: 4 uur 10 min
Porties: 6 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • 500 gram rode bieten
  • 1 limoen (sap en rasp)
  • 3 el zonnebloempasta
  • 125 ml kokosmelk
  • 3 tl komijnzaad
  • 2 tl kaneel
  • 4 el cacaopoeder
  • 3 tl chilipoeder
  • 2 tl oregano
  • peper en zout (naar smaak)
  • ½ bakje koriander
  • 4 kipfilets (grote)

Instructies

  • Doe alle ingrediënten behalve de kip en koriander in de blender en mix tot er een dikke saus ontstaat.
  • Snijd de kipfilet in grove stukken. Leg ze in de slowcooker en giet de saus erover.
    Chocokip
  • Zet de slowcooker ca. 4 uur op low.
  • Garneer met de blaadjes koriander.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review