Empanadas: overheerlijke pittige vleespasteitjes!

empenadas

Empanadas

Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 20 stuks (ongeveer)

Ingrediënten
 

Vulling

  • 750 gr rundergehakt
  • 3 bosuitjes
  • 1 ui (grote)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 mais (klein blikje)
  • ½ kopje doperwten (diepvries)
  • paprikapoeder (gerookt)
  • komijnpoeder
  • zout
  • peper

Het deeg:

  • 500 gr bloem
  • 2 eieren
  • 100 gr boter
  • 8 el water
  • 1 tl zout

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 180-200°C.
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en laat dit afgedekt met folie een half uur rusten in de koelkast. Steek daarna met behulp van een vorm rondjes uit het deeg.
  • Snijd de bosuien in ringetjes en snipper de ui.
  • Rul het gehakt en bak de ui mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Voeg vervolgens de rest van de specerijen naar smaak toe. Let op dat het niet te droog wordt.
  • Verdeel de vulling over het deeg en voeg wat bosuitjes toe.
  • Vouw de randen van de empanada om en druk de randen goed aan, er mag geen lucht ontsnappen.
  • Doe de empanada’s in de voorverwarmde oven en laat ze hier ongeveer een kwartier in zitten. Wanneer de empanada’s een goudbruin korstje hebben, zijn ze klaar.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Leuk filmpje: zo maak je empanadas

 

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *