Empanadas

empenadas

Empanadas

Prep: 10 min
Kook: 15 min
Totaal: 55 min
Porties: 20 stuks (ongeveer)
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk.

Ingrediënten

Vulling

  • 750 gr rundergehakt
  • 3 bosuitjes
  • 1 ui grote
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 mais klein blikje
  • ½ kopje doperwten diepvries
  • paprikapoeder gerookt
  • komijnpoeder
  • zout
  • peper

Het deeg:

  • 500 gr bloem
  • 2 eieren
  • 100 gr boter
  • 8 el water
  • 1 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180-200°C.
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en laat dit afgedekt met folie een half uur rusten in de koelkast. Steek daarna met behulp van een vorm rondjes uit het deeg.
  • Snijd de bosuien in ringetjes en snipper de ui.
  • Rul het gehakt en bak de ui mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Voeg vervolgens de rest van de specerijen naar smaak toe. Let op dat het niet te droog wordt.
  • Verdeel de vulling over het deeg en voeg wat bosuitjes toe.
  • Vouw de randen van de empanada om en druk de randen goed aan, er mag geen lucht ontsnappen.
  • Doe de empanada’s in de voorverwarmde oven en laat ze hier ongeveer een kwartier in zitten. Wanneer de empanada’s een goudbruin korstje hebben, zijn ze klaar.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Leuk filmpje: zo maak je empanadas

 

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review