Empanadas

empenadas

Empanadas

Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk.
Kook: 55 minuten
Porties (aanpasbaar):20 stuks (ongeveer)

Ingrediënten

Vulling

  • 750 gram rundergehakt
  • 3 bosuitjes
  • 1 grote ui
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 mais, klein blikje
  • ½ kopje doperwten, diepvries
  • gerookt paprikapoeder
  • gemalen komijnzaad
  • zout
  • peper

Het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 8 el water
  • 1 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180-200°C.
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en laat dit afgedekt met folie een half uur rusten in de koelkast. Steek daarna met behulp van een vorm rondjes uit het deeg.
  • Snijd de bosuien in ringetjes en snipper de ui.
  • Rul het gehakt en bak de ui mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Voeg vervolgens de rest van de specerijen naar smaak toe. Let op dat het niet te droog wordt.
  • Verdeel de vulling over het deeg en voeg wat bosuitjes toe.
  • Vouw de randen van de empanada om en druk de randen goed aan, er mag geen lucht ontsnappen.
  • Doe de empanada’s in de voorverwarmde oven en laat ze hier ongeveer een kwartier in zitten. Wanneer de empanada’s een goudbruin korstje hebben, zijn ze klaar.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Leuk filmpje: zo maak je empanadas

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie