Ingrediënten
Vulling
- 750 gram rundergehakt
- 3 bosuitjes
- 1 grote ui
- 1 blokje groentebouillon
- 1 mais, klein blikje
- ½ kopje doperwten, diepvries
- gerookt paprikapoeder
- komijnpoeder
- zout
- peper
Het deeg:
- 500 gram bloem
- 2 eieren
- 100 gram boter
- 8 el water
- 1 tl zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180-200°C.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg en laat dit afgedekt met folie een half uur rusten in de koelkast. Steek daarna met behulp van een vorm rondjes uit het deeg.
- Snijd de bosuien in ringetjes en snipper de ui.
- Rul het gehakt en bak de ui mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Voeg vervolgens de rest van de specerijen naar smaak toe. Let op dat het niet te droog wordt.
- Verdeel de vulling over het deeg en voeg wat bosuitjes toe.
- Vouw de randen van de empanada om en druk de randen goed aan, er mag geen lucht ontsnappen.
- Doe de empanada’s in de voorverwarmde oven en laat ze hier ongeveer een kwartier in zitten. Wanneer de empanada’s een goudbruin korstje hebben, zijn ze klaar.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Leuk filmpje: zo maak je empanadas
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!