Met deze gemarineerde paprika’s kun je lekker variëren. Eet ze als borrelhapje met een stukje kaas of een frisse dip. Snijd de paprika’s in stukken en voeg ze toe aan salade. Verwerk ze in een soep. Of gewoon lekker bij een goed stuk vlees.
Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt natuurlijk ook een hele lading tegelijk maken, heb je wat op voorraad (als je ze al niet snel opeet natuurlijk).

Gemarineerde paprika’s
Porties: 2 personen
Afdrukken
Pin
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- 4 tenen knoflook
- ½ rode peper zeer fijn gesneden
- ½ tl zout
- 1 tl peper versgemalen!
- 4 el olijfolie
Instructies
- Zet de oven/grill op vol vermogen.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven op het rooster.
- Grill de paprika’s tot ze zwart zien en “blaren” krijgen. Haal ze uit de oven en doe ze in een plastic bak, dek af met folie of een bord. Laat dit even afkoelen. Trek dan de velletjes eraf, dit gaat heel makkelijk. Wat er niet afgaat, lekker laten zitten .
- Mix de overige ingrediënten goed door elkaar en voeg toe aan de paprika’s. Goed mengen.
- Laat dit afgedekt staan tot serveren.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!