Met deze gemarineerde paprika’s kun je lekker variëren. Eet ze als borrelhapje met een frisse dip. Snijd de paprika’s in stukken en voeg ze toe aan salade of verwerk ze in een soep.
Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt natuurlijk ook een hele lading tegelijk maken, heb je wat op voorraad (als je ze al niet snel opeet natuurlijk).
Ingrediënten
- 2 paprika’s, rood
- 4 tenen knoflook, geperst
- ½ rode peper, ragfijn gesneden
- ½ tl zout
- 1 tl peper
- 4 el olijfolie
Zo maak je het
- Zet de oven/grill op vol vermogen.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven op het rooster.
- Grill de paprika's tot ze zwart zien en "blaren" krijgen. Haal ze uit de oven en doe ze in een plastic bak, dek af met folie of een bord. Laat dit even afkoelen. Trek dan de velletjes eraf, dit gaat heel makkelijk. Wat er niet afgaat, lekker laten zitten.
- Mix de overige ingrediënten goed door elkaar en voeg toe aan de paprika’s. Goed mengen.
- Laat dit afgedekt staan tot serveren.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!