Gemarineerde paprika’s

paprika

Met deze gemarineerde paprika’s kun je lekker variëren. Eet ze als borrelhapje met een stukje kaas of een frisse dip. Snijd de paprika’s in stukken en voeg ze toe aan salade. Verwerk ze in een soep. Of gewoon lekker bij een goed stuk vlees.

Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt natuurlijk ook een hele lading tegelijk maken, heb je wat op voorraad (als je ze al niet snel opeet natuurlijk).

paprika

Gemarineerde paprika’s

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 4 tenen knoflook
  • ½ rode peper (zeer fijn gesneden)
  • ½ tl zout
  • 1 tl peper (versgemalen!)
  • 4 el olijfolie

Instructies
 

  • Zet de oven/grill op vol vermogen.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven op het rooster.
  • Grill de paprika’s tot ze zwart zien en “blaren” krijgen. Haal ze uit de oven en doe ze in een plastic bak, dek af met folie of een bord. Laat dit even afkoelen. Trek dan de velletjes eraf, dit gaat heel makkelijk. Wat er niet afgaat, lekker laten zitten .
  • Mix de overige ingrediënten goed door elkaar en voeg toe aan de paprika’s. Goed mengen.
  • Laat dit afgedekt staan tot serveren.
Bijgerecht
Nederlands
Gemarineerde paprika’s, Paprika recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info