Pitabroodjes

Heb je mijn flatbread met gebakken paddenstoelenmix al eens geprobeerd? Dan weet je dat dat flatbread heel vaak uitverkocht is. Tenminste wel bij mijn supermarkt. Je kunt pitabroodjes in de plaats daarvoor nemen. Nog lekkerder als je die broodjes ook nog eens helemaal zelf hebt gemaakt!

Pitabroodjes bewaren

Pitabroodjes kun je prima invriezen. Maak het deeg volgens recept en bestuif ze flink met bloem. Leg tussen ieder broodje een stukje bakpapier en stop ze in een diepvrieszak of goed afsluitbare diepvriesbak. Vlak voordat je ze wil gebruiken haal je ze uit de vriezer. Na een kwartiertje haal je ze uit de verpakking en behandel je ze verder alsof je net vers deeg hebt gemaakt.

pitabroodjes

Pitabroodjes

Totaal: 50 minuten
Vrij van:
steenvrucht
pinda
sesamzaadjes
soja
Vervangbaar:
gluten
Porties (aanpasbaar):6 broodjes

Ook nodig

Ingrediënten

  • 400 gram bloem, vervang eventueel door een glutenvrije variant
  • 300 ml warm water
  • 1 el olijfolie
  • 1 el gedroogde gist
  • 1 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven op de hoogste stand.
  • Meng 300 ml warm water met 1 el gedroogde gist en roer goed door, er mogen geen klontjes meer in zitten. Laat dit een paar minuten staan.
  • Giet het in de kom van je keukenmachine (deeghaak gebruiken) en voeg 400 gram bloem en 1 el olijfolie toe. Kneed dit tot een egaal deeg en voeg dan pas 1 tl zout toe. Zout en gist mogen niet direct met elkaar in aanraking komen.
  • Leg de deegbal in een grote kom en dek af met vershoudfolie. Laat dit een half uur staan.
  • Deel nu de bol in twee gelijke stukken en doe dat nog 2 keer, zodat je uiteindelijk zes gelijke stukken deeg hebt.
  • Draai mooie bolletjes van deze stukken. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol de balletjes uit tot rondjes. Zorg er voor dat er aan beide kanten van de broodjes wat bloem zit.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de broodjes hier op. Zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes. Gebruik eventueel nog een bakplaat.
  • Laat de broodjes afgedekt nog een minuut of 10 staan.
  • Bak de broodjes kort in de hete oven. Ze zijn klaar zodra ze opbollen (dit is al binnen een paar minuten).
  • Haal dan de pitabroodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 242kcal | Koolhydraten: 46.3gr | Eiwit: 7.3gr | Vet: 2.5gr | Waarvan verzadigd: 0.4gr | Zout: 0.33gr | Vezels: 2.1gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie

Beoordeling