Pitabroodjes: de lekkerste maak je zelf!

Als er toch iets is wat ik een guilty pleasure vind, dan zijn het wel broodjes shoarma. Natuurlijk kun je die broodjes bij de supermarket kopen en ze in het broodrooster stoppen. Maar er gaat niets boven zelfgemaakte pitabroodjes.

Invriezen

Je kunt ze makkelijk invriezen. Maak het deeg voor de pitabroodjes en doe er flink bloem op. Je kunt eventueel ook stukjes bakpapier tussen de broodjes doen, maar wel bestuiven met bloem. Vacumeer de broodjes en vries ze in. Doe er flink bloem op. Vacuüm ze en vries in. Vlak voordat je ze gaat gebruiken haal je ze uit de vriezer. Na een minuut of tien haal je ze uit de verpakking. Daarna behandel je ze alsof je net vers deeg hebt gemaakt.

Variatie

Naast de shoarma, die iedereen wel kent, kun je natuurlijk nog veel meer lekkers in die broodjes stoppen. Hieronder geef ik je twee voorbeelden.

Currybroodjes

Snijd een kipfilet in blokjes. Maak van wat yoghurt en currypoeder een mengsel. Leg de kipblokjes erin en laat het een kwartiertje marineren in de koelkast. Snijd een dun preitje in ringen. Bak de kipblokjes op hoog vuur en bak de prei even mee. Vul de pitabroodjes met tomaat, ijsbergsla en de stukjes kip. Lekker zonder saus, maar wil je er een sausje bij, maak dan een knoflooksaus op basis van yoghurt. Lekker en snel klaar.

Met tonijn gevulde pitabroodjes

Snijd een uitje in zeer dunne ringen, was een tomaat en snijd in dunne plakjes. Laat ondertussen een blikje tonijn uitlekken in een zeef. Vul de pitabroodjes met de uien, tomaten, sla, plakjes olijf, kappertjes en tonijn.

Wat is jouw favoriete vulling?

pitabroodjes

Pitabroodjes

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 57 minuten
Porties: 6 broodjes

Ingrediënten
 

  • 400 gr bloem
  • 300 ml water (warm)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el gist (gedroogde)
  • 1 tl zout

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven op de hoogste stand.
  • Meng water en gist en roer goed door, er Mogen geen klontjes meer in zitten. Laat dit een paar minute staan.
  • Giet het in de kom van je keukenmachine (deeghaak gebruiken) en voeg bloem en olijfolie toe. Kneed dit egaal en voeg dan pas het zout toe. Zout en gist mogen niet direct met elkaar in aanraking komen.
  • Leg de deegbal in een grote kom en dek af met vershoudfolie. Laat dit een half uur staan.
  • Deel nu de bol in twee gelijke stukken en doe dat nog 2 keer, zodat je uiteindelijk zes gelijke stukken deeg hebt.
  • Draai mooie bolletjes van deze stukken. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol de balletjes uit tot rondjes. Zorg er voor dat er aan beide kanten van de broodjes wat bloem zit.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de broodjes hier op. Zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes. Gebruik eventueel nog een bakplaat.
  • Laat de broodjes afgedekt nog een minuut of 10 staan.
  • Bak de broodjes kort in de hete oven. Ze zijn klaar zodra ze opbollen (dit is al binnen een paar minuten).
  • Haal dan de pitabroodjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

 

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *