IJs maken zonder ijsmachine!

Ook al laat de zomer nog op zich wachten (het zonnetje schijnt vandaag in ieder geval al), ik heb gewoon trek in ijs. IJs maken is eigenlijk een koud kunstje, een dure ijsmachine is echt niet nodig. En het is dan misschien niet het ijs van de Italiaan, maar minstens net zo lekker.

Waterijs

Tijdens een heel warme zomerdag is het heerlijk om een verkoelend en dorstlessend waterijsje te eten. Mix water en fruit in de blender tot een gladde dunne vloeistof. Giet dit in ijslollyvormpjes. Om het er mooi uit te laten zien kun je er nog wat herkenbare stukjes fruit in stoppen. Zet het dan in de vriezer. Gezonder dan welk waterijsje uit de winkel dan ook! Klaar in een handomdraai, en de kinderen zullen je dankbaar zijn.

Geschikt hiervoor zijn bijvoorbeeld frambozen, kiwi’s, aardbeien, ananas etc., mogelijkheden te over.

Schepijs of softijs?

Het hangt een beetje tussen schepijs en softijs in. Zoals je weet ben ik dol op smoothies. In de winter is het best handig om pakken rood fruit in de vriezer te hebben liggen. Meestal ben ik op tijd, maar die ene keer was ik te laat met het uit de vriezer te halen. Hierdoor was het fruit nog bevroren en door er koud water op te gooien en de blender aan te zetten kreeg ik een soort soft schepijs… Vreemd ontbijtje was dat natuurlijk wel, maar ik moest iets! Ik besloot in ieder geval om dat vaker te maken, maar dan ook werkelijk bedoeld als ijs.

Ook erg lekker: bananen van hun schil ontdoen en in de vriezer stoppen. Als ze ijs- en ijskoud zijn, maar nog niet door en door bevroren, haal je ze weer uit de vriezer. Stop ze in de blender met een beetje kokosmelk en wat blaadjes munt…. MJAMMIE!

Avocado’s

En dan heb je nog ijs van avocado. Echt waar? Ja echt waar! En overheerlijk is het ook nog. Sowieso ben ik dol op avocado’s: met ei, met garnalen, gepureerd, zo uit het vuistje. Je kunt me er nog net niet voor wakker maken. Maar goed terug naar het ijs dus. Dit avocado-ijs is overigens een stuk minder voor de lijn dan de ijsjes die hierboven zijn beschreven. Kijk maar eens naar de room en suiker…. maar ja, dan heb je wel wat lekkers. Deze hou je dan ook gewoon voor een enkele keer na het eten. Op de lijn letten is leuk, maar we moeten ook wel leuk en lekker leven.

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie