Met deze gevulde hamburgers van de Cobb maak je vrienden

Mijn hele leven al loop ik voor op dingen of hobbel ik er juist heel langzaam achteraan. Zo ook met de aanschaf van een Cobb. Dit apparaat bestaat al een paar jaar en ik was er best nieuwsgierig naar. “Maar ach, we hebben al een BBQ” dacht ik steeds.

Tot een mede-kampeerder mij een stuk cake gaf wat bereid was op de Cobb. Toen dacht ik ineens dat het toch wel een leuke toevoeging zou zijn voor de camping. Anderzijds; hoe vaak ga je een cake bakken op de camping?! Welgeteld 0 keer heb ik de behoefte gehad in mijn kampeer-carrière 🙂

De interesse nam dus weer net zo snel af als hij toegenomen was. En toen was daar ineens een demonstratie van de Cobb bij Kampeerwereld Hendriks. Pats! Het sloeg in als een bom en ik was om. Cobb werd aangeschaft en vol goede moed begon ik met het zoeken naar recepten. En daar waren dan ineens de ‘beercan burgers’ die ik vrolijk heb omgedoopt tot gevulde hamburgers. Alhoewel hamburgers natuurlijk plat zijn. Gevulde gehaktballen had ook gekund, maar die zijn rond en dicht. Hoe dan ook, ze moesten gemaakt worden. En lekker dat het was! Toegegeven ik vond het wat karig staan op mijn bordje, zo’n zielige enkele gevulde burger. Maar man man man wat zat ik vol daarna.

Geen Cobb en toch gevulde hamburgers maken?

Geen probleem, dit zou je natuurlijk ook op de BBQ of in de oven moeten kunnen maken. Helaas kan ik je dan even niet verder helpen met temperaturen en tijden. Maar mocht ik in de winter weer eens deze gevulde hamburgers gaan maken, dan zal dat ongetwijfeld in de oven gaan gebeuren. Als ik het dan niet vergeet maak ik zeker een aanpassing op dit bericht.

gevulde hamburgers

Gevulde hamburgers van de Cobb

Een hamburger waar je gegarandeerd een Michelin ster voor krijgt!
Kook: 1 uur 15 minuten
Porties (aanpasbaar):5 hamburgers

Ook nodig

Ingrediënten

 • 1 kilo rundergehakt
 • 10 plakken ontbijtspek
 • 1 zak wokgroenten met paddenstoelen
 • 1 uitje, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook
 • 3 tl Italiaanse kruiden
 • 1 zak geraspte kaas naar keuze
 • peper en zout
 • knoflookpoeder naar smaak
 • 2 el olie
 • ½ literblik bier

Instructies

 • Steek de Cobb aan zoals je gewend bent.
 • Zodra de briketten of Cobblestones heet zijn en er geen rook meer vanaf komt, leg je de basisplaat erop en laat dit tien minuten warm worden (met de deksel erop).
 • Fruit de ui en knoflook aan. Snijd ondertussen de wokgroenten wat kleiner en voeg dit toe. Schep ook de Italiaanse kruiden erdoor. Bak dit ongeveer 10 minuten. Schep regelmatig om. Haal vervolgens de groenten uit de pan en laat dit afkoelen op een bord of schaal.
 • Meng het gehakt met peper, zout en knoflookpoeder.
 • Verdeel het gehakt in 5 gelijke porties en maak hier ballen van. Druk het bierblik in de ballen zodat er een ‘bakje’ ontstaat. Wikkel per bal 2 plakken spek om het gehakt en haal het geheel dan voorzichtig van het blik af.
 • Vul de burgers met een beetje kaas en schep het groentemengsel erin. Druk het geheel wat aan met de bolle kant van een lepel en bestrooi met de kaas.
 • Leg de burgers voorzicht op het rooster en plaats deze op de basisplaat van de Cobb.
 • Doe de deksel op de Cobb en gaar de burgers in ongeveer 60 minuten. De burgers zijn gaar bij een temperatuur van 70°C of als er helder vocht uit het gehakt komt wanneer je er een satéprikker insteekt.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie