Gevulde kip met gebakken aardappeltjes en paprika-mayonaise

Geen zin in de keuken omdat het te warm is of omdat je een drukke dag achter de rug hebt? Maak dan deze gevulde kip met gebakken aardappeltjes en paprika-mayonaise. Je staat er maar tien minuutjes voor in de keuken, dan schuif je het de oven in en een half uurtje later kun je eten. Klinkt dat goed of klinkt dat goed?!

Gevulde kip met gebakken aardappeltjes en paprika-mayonaise

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Lekkere malse kip met ham en kaas, goed gekruide aardappeltjes en een heerlijke paprika-mayonaise. En in een half uurtje tijd.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Keukenspullen

  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 4-5 el olijfolie
  • 450 gram krieltjes
  • 2 kipfilets
  • 2 plakjes oude kaas
  • 2 plakjes ham
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl paprikapoeder (hot)
  • 1 tl paprikapoeder (zoet)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el BBQ saus (Sweet Baby Ray's is mijn favoriet)
  • peper (naar smaak)
  • ½ komkommer

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 220°C.
  • Halveer de krieltjes en leg ze in een grote kom.
  • Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, knoflookpoeder en hot paprikapoeder. Giet ⅔ over de aardappelen.
  • Snijd de kipfilets overdwars doormidden. Strooi flink peper op de opengeklapte kipfilets. Beleg met een plakje kaas en vouw de kipfilets weer dicht.
  • Voeg 1 eetlepel BBQ saus toe aan de overgebleven marinade en besmeer de kipfilets hiermee. Wikkel een plakje ham om de kipfilets en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de aardappelen op één helft van de bakplaat. Aan de andere kant zet je de ovenshaal met kipfilets.
    gevulde kip met gebakken aardappeltjes
  • Zet de timer op 15 minuten. Als het wekkertje gaat keer je de aardappeltjes en de kipfilets om. Zet de timer dan nogmaals op 15 minuten.
  • Schep ondertussen de mayonaise in een schaaltje en verdun met de overgebleven olijfolie. Roer hier de zoete paprikapoeder door. Voeg eventueel wat meer paprika toe.
  • Serveer met de in plakjes gesneden komkommer.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info