Volgens mij ben ik er zo dol op dat ik overal potjes pesto tegenkom in huis. Nou ja, in de koelkast en in de voorraadkast. Zo veel, dat ik besloot om ze allemaal maar op te gaan maken voordat ze over datum zijn. Zo kwam het dat ik deze week voor de tweede keer deze gevulde kip ging eten.
Zelf maken
Natuurlijk is zelfgemaakte pesto lekkerder. Daar ben ik het helemaal mee eens, maar je hebt niet altijd de tijd ervoor. Daarnaast ga ik natuurlijk niet al die potjes weggooien hè?! Maar goed wil je het wel zelf maken lees dan even door. Ik gooi alles op gevoel er in en niet met aangegeven lepels, cups of grammen. En het lekkerste is het wanneer je een vijzel gebruikt! Maar goed, dan ben je wel even zoet, dus we nemen de snelle variant: keukenmachine of staafmixer. Neem een lading basilicum (blaadjes en steeltjes want we gooien niets weg), snijd Parmezaanse kaas in kleine stukjes of rasp het (maar waarom zou je) en natuurlijk een goede olijfolie. Ja, ook pijnboompitjes moeten erin. Maar ik zou ze even in een droge koekenpan bakken dan hebben ze een wat meer uitgesproken smaak. Lekker! Nou, alles in de bak gegooid? Aanzetten dan maar tot de gewenste dikte. Ik hou wel van nog een stukje her en der. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Het haasje
Je snijd de haasjes van de kipfilet. Je weet wel, dat stukje wat er maar een beetje los bij hangt. Als je daar op gaat staan rammen sla je het nl. stuk en kun je er verder nog vrij weinig mee. Dat heb je dus opzij gelegd en dan… ik maak er een lekker snackje van voor ’s avonds bij tv (in de airfryer!).
Recept gevulde kipfilet
Serveren met…
Zelf ben ik dol op pasta pesto. Maar je kunt er natuurlijk ook een andere pasta bij geven of een tomatensalade. of Allebei. Deze gevulde kip is zo lekker dat het eigenijk overal wel bij past. Bijna dan…
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!