Kipfilet gevuld met pesto en kaas

Volgens mij ben ik er zo dol op dat ik overal potjes pesto tegenkom in huis. Nou ja, in de koelkast en in de voorraadkast. Zo veel, dat ik besloot om ze allemaal maar op te gaan maken voordat ze over datum zijn. Zo kwam het dat ik deze week voor de tweede keer deze gevulde kip ging eten.

Zelf maken

Natuurlijk is zelfgemaakte pesto lekkerder. Daar ben ik het helemaal mee eens, maar je hebt niet altijd de tijd ervoor. Daarnaast ga ik natuurlijk niet al die potjes weggooien hè?! Maar goed wil je het wel zelf maken lees dan even door. Ik gooi alles op gevoel er in en niet met aangegeven lepels, cups of grammen. En het lekkerste is het wanneer je een vijzel gebruikt! Maar goed, dan ben je wel even zoet, dus we nemen de snelle variant: keukenmachine of staafmixer. Neem een lading basilicum (blaadjes en steeltjes want we gooien niets weg), snijd Parmezaanse kaas in kleine stukjes of rasp het (maar waarom zou je) en natuurlijk een goede olijfolie. Ja, ook pijnboompitjes moeten erin. Maar ik zou ze even in een droge koekenpan bakken dan hebben ze een wat meer uitgesproken smaak. Lekker! Nou, alles in de bak gegooid? Aanzetten dan maar tot de gewenste dikte. Ik hou wel van nog een stukje her en der. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

Het haasje

Je snijd de haasjes van de kipfilet. Je weet wel, dat stukje wat er maar een beetje los bij hangt. Als je daar op gaat staan rammen sla je het nl. stuk en kun je er verder nog vrij weinig mee. Dat heb je dus opzij gelegd en dan… ik maak er een lekker snackje van voor ‘s avonds bij tv (in de airfryer!).

Recept gevulde kipfilet

gevulde kipfilet

Kipfilet gevuld met pesto en kaas

Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 tl pesto genovese
  • 2 tl geraspte kaas of mozzarella
  • 125 gram ontbijtspek
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220℃.
  • Snijd de haasjes van de kipfilet en leg opzij. Sla de kipfilets plat met een vleeshamer, koekenpan, vuist of wat je dan ook in huis hebt. Als ze maar plat worden.
  • Schep op iedere kipfilet een flinke theelepel pesto en smeer dat uit. Strooi de kaas erover.
  • Verdeel de ontbijtspek in twee delen en leg ze dakpansgewijs neer. Leg de kipfilet erop en vouw ze in de lengte dicht. Sla nu de plakjes ontbijtspek er om heen, zodat je een gesloten pakketje krijgt.
  • Smeer een ovenschaal of braadslee in met wat olijfolie en leg de kippakketjes erin. Schuif de schaal in de oven en laat het ca. 20 minuten staan. Doe desnoods de laatste vijf minuten de grill even aan en verplaats de schaal naar boven.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 849kcal | Koolhydraten: 3gr | Eiwit: 70gr | Vet: 60gr | Waarvan verzadigd: 17gr | Waarvan onverzadigd: 6gr | Cholesterol: 208mg | Zout: 2331gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Serveren met…

Zelf ben ik dol op pasta pesto. Maar je kunt er natuurlijk ook een andere pasta bij geven of een tomatensalade. of Allebei. Deze gevulde kip is zo lekker dat het eigenijk overal wel bij past. Bijna dan…

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie

Beoordeling