Kruidige kip curry

kruidige kipcurry

Kruidige kip curry

Prep: 10 min
Kook: 6 uur
Totaal: 6 uur 10 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 grote zoete aardappel of 2 kleintjes
  • 1 ui
  • 1 el bloem
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl komijn
  • 2 tl chilivlokken
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 el sambal
  • 1 tl kurkuma
  • 85 gram pindakaas
  • koriander optioneel
  • pinda’s optioneel

Instructies

  • Schil de aardappel en snijd in stukken (niet te klein) en snipper de ui grof.
  • Leg de kip in de sc en verdeel de aardappel en ui er omheen. Strooi de bloem erover.
    gekruide kipcurry
  • Voeg nu de overige ingrediënten – behalve de koriander – toe. Leg de deksel op de sc en zet hem 6 uur op low.
    gekruide kipcurry
  • Roer alles goed door elkaar en serveer direct. Strooi de fijngehakte koriander en/of pinda’s over het gerecht.
    gekruide kipcurry
Diner
Nederlands
Curry recept, Kip curry, Slowcooker recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

4 gedachten over “Kruidige kip curry”

    • Hej Astrid! Nee hoor, er hoeft geen water bij. Er is al genoeg vocht door de tomaten en uien. Sowieso gebruik je in slowcooker recepten zo min mogelijk vocht, anders drijft je gerecht echt.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Review