Met deze regenboogsalade tover jij de zomer op je bord!

Een jaar of twee geleden keek ik naar 24Kitchen en zag Jamie Oliver deze geweldige regenboogsalade maken. Als fan kon het natuurlijk niet uitblijven: ik moest deze salade ook maken. Ik rommelde maar wat met de groenten die wij hier hebben. Het was een groot succes: de kinderen vonden het geweldig, dus ik was geslaagd. Of eigenlijk de salade. Hoe dan ook; de schaal was mooi opgemaakt en de foto’s waren eens goed gelukt. Dus toen ik zojuist trek had in een salade wilde ik het recept er even bij pakken. Blijk ik die niet op de website te hebben gezet. Nou ja, dan maar naar de foto’s, dan kan ik het ook wel reconstrueren. Helaas. Ook weg! Dus deze foto is afkomstig van Pixabay.

Supersnel klaar

Als je een keukenmachine hebt gebruik hem dan zeker, dan heb je in een handomdraai een geweldige regenboogsalade op tafel staan. Je kunt natuurlijk ook gewoon alles klein en fijn snijden of een mandoline gebruiken. Net wat je handig vindt. De keukenmachine is in ieder geval wel erg handig als je een grote hoeveelheid wil maken. Varieer in ieder geval met snijden: maak slierten, blokjes, schijfjes, kringels of juliënne…

Mooie kleurtjes

In Nederland is het niet altijd goed te vinden bij de supermarkt, maar het komt steeds meer in opmars: verschillende kleuren wortel en biet. Ik gebruikte paarse, witte en oranje wortelen en de bietjes waren rood (duh) en beetje oranje-achtig. Kun je nog andere harde groenten vinden die geschikt zijn voor salades en een mooi kleurtje hebben, varieer gerust! Of voeg wat fruit toe.

Serveren

Je kunt het natuurlijk allemaal mooi rangschikken zodat je een echte regenboog op tafel zet, maar het smaakt net zo lekker als je alles gewoon in een mooie schaal opdient. En van binnen ziet toch niemand er meer wat van…

 

regenboogsalade

Regenboogsalade

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 schaal
Calorieën: 819 kcal

Ingrediënten
 

  • 2 bieten
  • 4 wortelen
  • 1 granny smith
  • ½ venkel
  • ¼ rode kool
  • 1 peer
  • 1 gele paprika
  • 1 handvol walnoten
  • ½ bakje munt

Aan de slag
 

  • Maak alles goed schoon en ontdoe van pitten, stronken, stelen en/of zaadlijsten.
  • Gebruik de rasp voor bieten, wortelen en appelen. Neem de dunne schaaf voor venkel, rode kool en peer.
  • Scheur de munt wat kleiner en hak de walnoten grof. Snijd de paprika in zeer dunne reepjes.
  • Serveer zoals jij het mooi vindt en geef er eventueel een dressing bij.

Neem van alles (zonder noten natuurlijk) een heel klein beetje en blender dit met wat verse munt en olijfolie tot een heerlijke dressing.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *