Kip met pesto in bladerdeeg

Uit het boek 5 Ingrediënten van Jamie maakte ik dit gerecht. Natuurlijk gaat het om vijf hoofdingrediënten, maar peper en zout en olijfolie heeft iedereen wel in huis. Zoals bijna alle gerechten van Jamie was deze kip met pesto onder een dakje van bladerdeeg ook weer helemaal geweldig!

Bladerdeeg

Zoals je misschien wel weet ben ik dol op bladerdeeg. Je kunt er echt alle kanten mee uit: hartig of zoet, alles kan. Ik heb het dan ook eigenlijk altijd wel in huis. Als je het alleen aanschaft voor dit recept, dan heb ik nog wel wat andere lekkere recepten zodat je de overige plakjes ook nog kunt gebruiken.

 

kip met pesto

Kip met pesto onder een bladerdeegdakje

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 540 kcal

Ingrediënten
 

  • 2 kipfilets
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 2 tl pesto
  • 300 gram sperziebonen
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • olijfolie

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 220℃.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd dan ieder plakje in drieën. Sla ondertussen met je vuist op het dikke gedeelte van de kipfilets, zodat ze overal ongeveer even dik zijn.
  • Leg de kipfilets in in een braadslede en bestrooi met zeezout en versgemalen peper. Leg op iedere kipfilet een flinke theelepel pesto. Verdeel het bladerdeeg dakpansgewijs over de kipfilets en smeer het in met wat olijfolie.
  • Doe de cherrytomaatjes in een andere braadslede en bestrooi met wat peper en zout en giet er wat olie over. Mix dat even goed door elkaar.
  • Schuif beide schalen in de oven: kip boven en recht daaronder de cherrytomaatjes. Na ongeveer 25 minuten is de kip gaar en is het bladerdeeg mooi goudbruin en gerezen.
  • Ondertussen maak je de sperziebonen schoon en kook je ze beetgaar. Ik dop ze niet een voor een, maar leg een rijtje naast elkaar en snijd op die manier een hele lading uiteindjes in een keer van een hele rij sperziebonen af.
  • Prak de helft van de tomaatjes en schep die door de sperziebonen. Leg op een bord of schaal en schep hier de kipfilet op. Drapeer er een paar tomaatjes bij en serveer direct.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *