Deze soep met appel en peer is heerlijk als lunch of ontbijt. Maar wil je er een maaltijdsoep van maken voeg dan wat quinoa, rijst, noten, pitten en zaden of wat overgebleven (pulled) kip toe. Je krijgt gelijk de nodige hoeveelheid vitaminen A en C binnen.

Pompoensoep met appel en peer
Print recept Pin recept WaarderingPorties: 6 personen
Calorieën: 119 kcal
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 flespompoen
- 1 appel
- 1 peer
- ½ tl curry
- ¼ tl kaneel
- ¼ tl gember
- 500 ml groentenbouillon
- peper en zout
Optioneel:
- walnoten
- zaden & pitten
- lente-ui
- Griekse yoghurt
Aan de slag
- Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Fruit de ui en uitgeperste knoflook tot het zacht is. Doe het daarna in de sc.
- Schil de pompoen en snijd in blokjes. Schil de appel en peer en verwijder de klokhuizen. Snijd deze ook in blokjes en voeg toe aan de sc.
- Voeg de kruiden en bouillon toe en roer even goed door elkaar.
- Zet de sc op low voor 6 uur. Zet dan de staafmixer erin en mix tot er geen klontjes meer zijn (of je moet nog een bite willen hebben...). Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- Nu kun je naar hartelust geroosterde noten of pitten, kip en/of yoghurt toevoegen.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!