Deze soep met appel en peer is heerlijk als lunch of ontbijt. Maar wil je er een maaltijdsoep van maken voeg dan wat quinoa, rijst, noten, pitten en zaden of wat overgebleven (pulled) kip toe. Je krijgt gelijk de nodige hoeveelheid vitaminen A en C binnen.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 flespompoen
- 1 appel
- 1 peer
- ½ tl curry
- ¼ tl kaneel
- ¼ tl gember
- 500 ml groentebouillon
- peper en zout
Optioneel:
- walnoten
- zaden & pitten
- lente-ui
- Alpro kwark
Zo maak je het
- Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Fruit de ui en uitgeperste knoflook tot het zacht is. Doe het daarna in de sc.
- Schil de pompoen en snijd in blokjes. Schil de appel en peer en verwijder de klokhuizen. Snijd deze ook in blokjes en voeg toe aan de sc.
- Voeg de kruiden en bouillon toe en roer even goed door elkaar.
- Zet de sc op low voor 6 uur. Zet dan de staafmixer erin en mix tot er geen klontjes meer zijn (of je moet nog een bite willen hebben…). Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- Vlak voor het serveren kun je de eventuele optionele ingrediënten toevoegen.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen



Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!