Pompoensoep met appel en peer

Deze soep met appel en peer is heerlijk als lunch of ontbijt. Maar wil je er een maaltijdsoep van maken voeg dan wat quinoa, rijst, noten, pitten en zaden of wat overgebleven (pulled) kip toe. Je krijgt gelijk de nodige hoeveelheid vitaminen A en C binnen.

 

 

pompoensoep met appel en peer

Pompoensoep met appel en peer

Prep: 15 min
Kook: 6 min
Totaal: 21 min
Porties: 6 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flespompoen
  • 1 appel
  • 1 peer
  • ½ tl curry
  • ¼ tl kaneel
  • ¼ tl gember
  • 500 ml groentenbouillon
  • peper en zout

Optioneel:

  • walnoten
  • zaden & pitten
  • lente-ui
  • Griekse yoghurt

Instructies

  • Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Fruit de ui en uitgeperste knoflook tot het zacht is. Doe het daarna in de sc.
  • Schil de pompoen en snijd in blokjes. Schil de appel en peer en verwijder de klokhuizen. Snijd deze ook in blokjes en voeg toe aan de sc.
  • Voeg de kruiden en bouillon toe en roer even goed door elkaar.
  • Zet de sc op low voor 6 uur. Zet dan de staafmixer erin en mix tot er geen klontjes meer zijn (of je moet nog een bite willen hebben...). Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  • Nu kun je naar hartelust geroosterde noten of pitten, kip en/of yoghurt toevoegen.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review