Pompoensoep met appel en peer

pompoensoep met appel en peer

Deze soep met appel en peer is heerlijk als lunch of ontbijt. Maar wil je er een maaltijdsoep van maken voeg dan wat quinoa, rijst, noten, pitten en zaden of wat overgebleven (pulled) kip toe. Je krijgt gelijk de nodige hoeveelheid vitaminen A en C binnen.

 

 

pompoensoep met appel en peer

Pompoensoep met appel en peer

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Totale tijd: 21 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flespompoen
  • 1 appel
  • 1 peer
  • ½ tl curry
  • ¼ tl kaneel
  • ¼ tl gember
  • 500 ml groentenbouillon
  • peper en zout

Optioneel:

  • walnoten
  • zaden & pitten
  • lente-ui
  • Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Fruit de ui en uitgeperste knoflook tot het zacht is. Doe het daarna in de sc.
  • Schil de pompoen en snijd in blokjes. Schil de appel en peer en verwijder de klokhuizen. Snijd deze ook in blokjes en voeg toe aan de sc.
  • Voeg de kruiden en bouillon toe en roer even goed door elkaar.
  • Zet de sc op low voor 6 uur. Zet dan de staafmixer erin en mix tot er geen klontjes meer zijn (of je moet nog een bite willen hebben...). Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  • Nu kun je naar hartelust geroosterde noten of pitten, kip en/of yoghurt toevoegen.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info