Gevulde paprika’s uit de slowcooker

Ik geef meteen toe dat dit geen fotogenieke paprika’s zijn, maar maak jij wel eens gevulde paprika’s? Ik heb het al vele keren gemaakt, maar telkens staat me de hardheid van het velletje van de paprika’s tegen. Daarnaast vind ik dat de sterke smaak van de paprika’s gaat overheersen op de vulling. Rauwe paprika’s vind ik echt lekker (al dan niet met een dip), maar paprika’s uit de oven hebben een bepaalde sterke smaak die ik niet blief. Maar ja, paprika’s waren in de aanbieding, dus toch maar weer proberen.

Deze keer besloot ik voor gemak te gaan. Zowel met de ingrediënten als met de bereiding. Mijn slowcooker mocht het werk doen. Helaas heb ik geen uitgestelde timer-functie en ik was vergeten er een timer op te zetten. Dus na 8 uur op low en nog eens 3 uur op de warmhoudfunctie zagen de paprika’s er niet meer zo fris en fruitig uit als wanneer ze uit de oven komen. Maar het resultaat was succesvol! Ik weet nu namelijk wat ik voornamelijk “vies” vind aan paprika’s uit de oven: het velletje! Die haal je er zo van af als ze uit de slowcooker komen; probleem opgelost.

Voortaan eten wij dus alleen nog gevulde paprika’s uit de slowcooker. Maar dan let ik even beter op de tijd hihi.

Alles zit erin: bonen, vlees, groenten. Eigenlijk hoef je er dus niets bij te eten, alhoewel het wel een kale bedoening is op je bord. Dus wil je die leegte toch opvullen, geef er dan rijst of een frisse salade bij.

Variatie voor gevulde paprika’s

Gebruik een andere zak met k-e-k gesneden groenten, vervang rundergehakt door kip(gehakt) en kook rijst. Vul de paprika’s dan met deze groenten, gemixt met kip(gehakt) en rijst.

gevulde paprika's

Gevulde paprika's uit de slowcooker

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 586 kcal

Ingrediënten
 

  • 3 paprika's
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • ½ zak Mexicaanse groentenmix ((diepvries, Jumbo))
  • peper en zout
  • 240 ml pastasaus
  • komijnpoeder ((optioneel, naar smaak))
  • chilivlokken ((optioneel, naar smaak))

Aan de slag
 

  • Snijd de kapjes van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. Indien nodig ook een beetje van de onderkant afsnijden, zodat de paprika's kunnen staan.
  • Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de basilicum klein.
  • Mix gehakt, uien, knoflook en Mexicaanse groenten goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de paprika's met het mengsel en zet ze in de slowcooker.
  • Heb je meer vulling dan paprika? Leg de vulling dan op de bodem van de slowcooker. Giet de pastasaus eroverheen.
    gevulde paprika's
  • Zet de slowcooker op low en de timer op 8 uur.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *