Gevulde paprika’s uit de slowcooker

Ik geef meteen toe dat dit geen fotogenieke paprika’s zijn, maar maak jij wel eens gevulde paprika’s? Ik heb het al vele keren gemaakt, maar telkens staat me de hardheid van het velletje van de paprika’s tegen. Daarnaast vind ik dat de sterke smaak van de paprika’s gaat overheersen op de vulling. Rauwe paprika’s vind ik echt lekker (al dan niet met een dip), maar paprika’s uit de oven hebben een bepaalde sterke smaak die ik niet blief. Maar ja, paprika’s waren in de aanbieding, dus toch maar weer proberen.

Deze keer besloot ik voor gemak te gaan. Zowel met de ingrediënten als met de bereiding. Mijn slowcooker mocht het werk doen. Helaas heb ik geen uitgestelde timer-functie en ik was vergeten er een timer op te zetten. Dus na 8 uur op low en nog eens 3 uur op de warmhoudfunctie zagen de paprika’s er niet meer zo fris en fruitig uit als wanneer ze uit de oven komen. Maar het resultaat was succesvol! Ik weet nu namelijk wat ik voornamelijk “vies” vind aan paprika’s uit de oven: het velletje! Die haal je er zo van af als ze uit de slowcooker komen; probleem opgelost.

Voortaan eten wij dus alleen nog gevulde paprika’s uit de slowcooker. Maar dan let ik even beter op de tijd hihi.

Alles zit erin: bonen, vlees, groenten. Eigenlijk hoef je er dus niets bij te eten, alhoewel het wel een kale bedoening is op je bord. Dus wil je die leegte toch opvullen, geef er dan rijst of een frisse salade bij.

Variatie voor gevulde paprika’s

Gebruik een andere zak met k-e-k gesneden groenten, vervang rundergehakt door kip(gehakt) en kook rijst. Vul de paprika’s dan met deze groenten, gemixt met kip(gehakt) en rijst.

gevulde paprika's

Gevulde paprika’s uit de slowcooker

Kook: 8 uur 15 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 3 paprika’s
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • ½ zak Mexicaanse groentenmix, diepvries
  • peper en zout
  • 240 ml pastasaus
  • gemalen komijnzaad, optioneel
  • chilivlokken, optioneel

Instructies

  • Snijd de kapjes van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Indien nodig ook een beetje van de onderkant afsnijden, zodat de paprika’s kunnen staan.
  • Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de basilicum klein.
  • Mix gehakt, uien, knoflook en Mexicaanse groenten goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de paprika’s met het mengsel en zet ze in de slowcooker.
  • Heb je meer vulling dan paprika? Leg de vulling dan op de bodem van de slowcooker. Giet de pastasaus eroverheen.
  • Zet de slowcooker op low en de timer op 8 uur.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 586kcal | Koolhydraten: 39gr | Eiwit: 46gr | Vet: 27gr | Waarvan verzadigd: 10gr | Waarvan onverzadigd: 1gr | Cholesterol: 134mg | Zout: 642gr | Vezels: 9gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie

Beoordeling