Zo gebruik ik ras el hanout continu en zo staat het “te verstoffen” in mijn kruidenkastje. Evenals de ingelegde citroenen eigenlijk. Ik besloot beiden maar weer eens van stal te halen en deze lekker Marokkaanse kip te maken. Je ziet overigens vele varianten van dit recept: met kipfilet, kippenpoten of hele kip. Uit de tajine of de oven. Maar vandaag gaan we voor de slowcooker variant. Lekker en makkelijk.
Wat is ras el hanout?
Het is een (duh) Marokkaans kruidenmengsel van soms wel 20 verschillende specerijen. Iedere winkel of kok(kin) heeft zo zijn of haar eigen recept hiervoor. De een gebruikt wat meer kardemom en de ander wat meer piment. Om maar een voorbeeld te noemen. Letterlijk betekent het “het hoofd van de winkel”. Vrij vertaald zou je er van kunnen maken “het beste wat de winkel te bieden heeft”.
Waar koop je Harissa?
Je hoeft hier niet voor naar een speciale winkel. Tegenwoordig is het, net als de ras el hanout, te koop bij de supermarkt. Wel zo makkelijk. Maar wat is het eigenlijk? Je moet het eigenlijk zien als sambal of chili. Maar dan dus Noord-Afrikaans. Het is gemaakt van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook.
Wat eet je bij de Marokkaanse kip?
Je kunt simpel een stuk Turks of Marokkaans brood nemen en dippen in de saus die achterblijft in de slowcooker. Of zelf een een lekkere saus van yoghurt, knoflook en koriander maken. Of een salade, couscous of bloemkoolrijst. Je ziet het: met deze Marokkaanse kip kun je alle kanten uit.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
Hoi Sylvia,
Een heerlijk recept.
Ik heb echter geen slowcooker.
Is dit gerecht op een andere wijze te bereiden?
Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Hej Manolito,
Ook dit gerecht is te bereiden in een pan met dikke bodem. Zet de pan op laag vuur en laat het een uurtje stoven. Check ook bij dit gerecht of het niet te droog staat, voeg eventueel meer vocht toe.
En de tomaat dan???
Oeps! Dankjewel voor je oplettendheid Saar. Ik heb het recept aangepast.