Groene paprika cappuccino

Wil je eens een ander soepje vooraf serveren dan is deze groene paprika cappuccino echt een geweldige binnenkomer! Schenk het in mooie glazen en lepel de room erover als ware het de schuimige melkkraag van een cappuccino.

Trots

Afgelopen kerst waren we uitgenodigd bij dochterlievv en schoonzoon. Nu moet je weten dat dochterlievv nooit kookte; geen zin, geen interesse, geen trek of … nou ja, wat het ook was. Ze stond in ieder geval niet in de keuken. PUNT. Schoonzoon kookte en af en toe sneed dochterlievv iets. Dat was wat ik ervan begreep. Groot was dan ook de verbazing toen ze zelf alles had gemaakt tijdens de feestdagen! Ze had zelfs vlees bereid, terwijl ze vegetariër is en dus ook niet weet hoe ze vlees zou moeten bereiden of hoe het zou moeten smaken. Het was heerlijk! Maar deze groene paprika cappuccino vond ik zo bijzonder en lekker dat ik het recept graag met je deel.

Variëren

Hou je niet zo van paprika of wil je wel eens iets anders proberen? Deze groene paprika cappuccino is natuurlijk ook ontzettend lekker als je het gaat maken van wortel, pompoen of tomaat om maar eens iets te noemen. En is het zomer? Dan maak je toch gewoon een lekkere koude variant van bijvoorbeeld aardbeiden, frambozen of kersen?! Mogelijkheden te over.

Goed begin

Het is dus een geweldig voorgerecht tijdens de feestdagen of als je eens wilt uitsloven. Maar als je de room weglaat heb je ook een supergezonde soep die past bij goede voornemens als ‘gezonder eten’ of ‘afvallen’. Ik zeg doe er je voordeel mee!

paprika cappuccino

Groene paprika cappuccino

Kook: 25 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 3 groene paprika’s
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 dl witte wijn, droge
  • ½ bakje basilicum
  • 125 ml slagroom
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 ml water
  • peper en zout

Instructies

  • Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de paprika en ui, ongeveer vijf minuten. Schep regelmatig om. Schenk dan de wijn erbij en laat het ongeveer 10 minuten koken.
  • Hak ondertussen de blaadjes van de basilicum fijn en klop de slagroom met een snufje zout tot het een dikke vloeibare room is geworden. Schep de fijngehakte basilicum erdoor.
  • Breng het water aan de kook en verkruimel de bouillontablet erboven. Pureer ondertussen de paprika en ui (met kookvocht) en breng het op smaak met versgemalen peper en wat zout.
  • Je kunt de soep nu zeven, maar persoonlijk vind ik een beetje ‘bite’ wel lekker dus zeven is niet per sé nodig.
  • Verwarm de soep indien deze teveel is afgekoeld en schenk in vier mooie glazen. Schenk de room bovenop de soep, zodat het lijkt op een cappuccino. Serveer direct.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 559kcal | Koolhydraten: 68gr | Eiwit: 18gr | Vet: 36gr | Waarvan verzadigd: 11gr | Waarvan onverzadigd: 11gr | Cholesterol: 44mg | Zout: 53gr | Vezels: 43gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie