Surinaamse eieren zijn een heerlijke milde traktatie. Je maakt het wat pittiger door er een klein pepertje aan toe te voegen.
Tijdens de traditionele 1 januari-borrel bij mijn schoonouders nam iedereen weer wat lekkers mee. Daar doe ik vaak ook leuke ideeën op of ik krijg recepten om hier te plaatsen. Deze keer kwam dochterlievv met Surinaamse eieren aanzetten. Ze roken geweldig en smaakten nog veel beter!
Eieren Knoflook Ui
Surinaamse eieren
- combineer met lamsvlees, kousenband en roti
- lekker met aardappel en kip (dij, filet of hele poot)
- heerlijk op de boterham
- eet een ei met wat zure komkommer en bami
- voeg ei toe aan een lekkere soep
Wist je dat je eieren in de instant pot kunt koken?

Surinaamse eieren
Porties: 10 eieren
Afdrukken
Pin
Ingrediënten
- 10 eieren
- 1 tl masala
- 1 tl tomatenpuree
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 takje selderij
- 1 kopje water
- 2 tl tuinkruidenbouillon of maggigblokjes
- peper en zout
- olie
Instructies
- Kook de eieren hard, laat ze schrikken en giet ze af. Pel ze en dep ze droog met een keukenpapiertje.
- Verhit olie in een pan en frituur hierin de eieren tot ze een krokant korstje hebben. Let wel op, want de olie is kokend heet en de eieren kunnen openbarsten! Leg de eieren weg tot gebruik.
- Neem een ruime pan (eieren moeten er in passen) en verhit hierin wat olie. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de masala toe en bak een minuutje mee. Voeg dan, al roerend, de tomatenpuree toe. Blijf goed roeren.
- Schenk dan het water erbij en de tuinkruidenbouillon of maggiblokjes. Roer alles goed door en doe de selderij en versgemalen peper er bij. Breng dit op laag vuur aan de kook en breng eventueel op smaak met wat zout.
- Doe de eieren erbij en laat het geheel nog tien minuten op laag vuur pruttelen. Keer de eieren af en toe.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!