Groene pepersaus
Een heerlijk romige saus
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 1 el bloem
- 2 el ingelegde groene peperkorrels
- klontje boter
- 250 ml slagroom
- 50 ml cognac
- 150 ml sterke runderbouillon
- peper en zout
Instructies
- Snipper de sjalotjes en fruit ze in de roomboter.
- Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
- Giet er nu de slagroom en bouillon bij en laat goed doorwarmen.
- Voeg de peperkorrels en wat versgemalen peper en zout toe.
- Laat het niet koken, maar warm het goed door en roer regelmatig.
Notities
Is de saus iets te dun? Voeg dan wat aangemaakte maïzena toe.
Persoonlijke notities
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!