Deze saus is heerlijk bij o.a. varkenshaas. De ingelegde groene peperkorrels kun je vinden in de supermarkt in het schap met kappertjes (Carbonell).
Groene pepersaus
12 november 2019
: genoeg
: 5 min
: 10 min
: 15 min
: Simpel
Een heerlijk romige pepersaus
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 1 flinke el bloem
- 2 el ingelegde groene peperkorrels
- peper en zout
- klontje roomboter
- 250 ml slagroom
- 50 ml cognac
- 150 ml sterke runderbouillon
Instructies
- Stap 1 Snipper de sjalotjes en fruit ze in de roomboter.
- Stap 2 Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
- Stap 3 Giet er nu de slagroom en bouillon bij en laat goed doorwarmen.
- Stap 4 Voeg de peperkorrels en wat versgemalen peper en zout toe.
- Stap 5 Laat het niet koken, maar warm het goed door en roer regelmatig.
- Stap 6 Is de saus iets te dun? Voeg dan wat aangemaakte maïzena toe.