Deze saus is heerlijk bij o.a. varkenshaas. De ingelegde groene peperkorrels kun je vinden in de supermarkt in het schap met kappertjes (Carbonell).

Groene pepersaus
Een heerlijk romige saus
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 1 flinke el bloem
- 2 el ingelegde groene peperkorrels
- klontje roomboter
- 250 ml slagroom
- 50 ml cognac
- 150 ml sterke runderbouillon
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Snipper de sjalotjes en fruit ze in de roomboter.
- Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
- Giet er nu de slagroom en bouillon bij en laat goed doorwarmen.
- Voeg de peperkorrels en wat versgemalen peper en zout toe.
- Laat het niet koken, maar warm het goed door en roer regelmatig.
Sylvia’s tips
Is de saus iets te dun? Voeg dan wat aangemaakte maïzena toe.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!