Groene pepersaus

Deze saus is heerlijk bij o.a. varkenshaas. De ingelegde groene peperkorrels kun je vinden in de supermarkt in het schap met kappertjes (Carbonell).

pepersaus

Groene pepersaus

Een heerlijk romige saus
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Soepen & Sauzen
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten
 

  • 2 sjalotten
  • 1 flinke el bloem
  • 2 el ingelegde groene peperkorrels
  • klontje roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml cognac
  • 150 ml sterke runderbouillon
  • peper en zout (naar smaak)

Aan de slag
 

  • Snipper de sjalotjes en fruit ze in de roomboter.
  • Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
  • Giet er nu de slagroom en bouillon bij en laat goed doorwarmen.
  • Voeg de peperkorrels en wat versgemalen peper en zout toe.
  • Laat het niet koken, maar warm het goed door en roer regelmatig.

Notities

Is de saus iets te dun? Voeg dan wat aangemaakte maïzena toe.
 
Heb jij dit recept al eens gemaakt?Laat hieronder een bericht achter of tag #SilphyasKitchen op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *