Groene pepersaus

Groene pepersaus

0 Comments  /  Direct naar recept

Deze saus is heerlijk bij o.a. varkenshaas. De ingelegde groene peperkorrels kun je vinden in de supermarkt in het schap met kappertjes (Carbonell).

Groene pepersaus

12 november 2019
: genoeg
: 5 min
: 10 min
: 15 min
: Simpel

Een heerlijk romige pepersaus

Door:

Ingrediënten
  • 2 sjalotten
  • 1 flinke el bloem
  • 2 el ingelegde groene peperkorrels
  • peper en zout
  • klontje roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml cognac
  • 150 ml sterke runderbouillon
Instructies
  • Stap 1 Snipper de sjalotjes en fruit ze in de roomboter.
  • Stap 2 Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
  • Stap 3 Giet er nu de slagroom en bouillon bij en laat goed doorwarmen.
  • Stap 4 Voeg de peperkorrels en wat versgemalen peper en zout toe.
  • Stap 5 Laat het niet koken, maar warm het goed door en roer regelmatig.
  • Stap 6 Is de saus iets te dun? Voeg dan wat aangemaakte maïzena toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.