Groene pepersaus

pepersaus

Deze saus is heerlijk bij o.a. varkenshaas. De ingelegde groene peperkorrels kun je vinden in de supermarkt in het schap met kappertjes (Carbonell).

pepersaus

Groene pepersaus

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Een heerlijk romige saus
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 flinke el bloem
  • 2 el ingelegde groene peperkorrels
  • klontje roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml cognac
  • 150 ml sterke runderbouillon
  • peper en zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Snipper de sjalotjes en fruit ze in de roomboter.
  • Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
  • Giet er nu de slagroom en bouillon bij en laat goed doorwarmen.
  • Voeg de peperkorrels en wat versgemalen peper en zout toe.
  • Laat het niet koken, maar warm het goed door en roer regelmatig.

Sylvia’s tips

Is de saus iets te dun? Voeg dan wat aangemaakte maïzena toe.
 
Soepen & Sauzen
Nederlands
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info