Groene pepersaus

Deze saus is heerlijk bij o.a. varkenshaas. De ingelegde groene peperkorrels kun je vinden in de supermarkt in het schap met kappertjes (Carbonell).

pepersaus

Groene pepersaus

Prep: 5 min
Kook: 10 min
Totaal: 15 min
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een heerlijk romige saus

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 flinke el bloem
  • 2 el ingelegde groene peperkorrels
  • klontje roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml cognac
  • 150 ml sterke runderbouillon
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snipper de sjalotjes en fruit ze in de roomboter.
  • Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
  • Giet er nu de slagroom en bouillon bij en laat goed doorwarmen.
  • Voeg de peperkorrels en wat versgemalen peper en zout toe.
  • Laat het niet koken, maar warm het goed door en roer regelmatig.

Sylvia’s tips

Is de saus iets te dun? Voeg dan wat aangemaakte maïzena toe.
 
Soepen & Sauzen
Nederlands
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review