Roseval aardappeltjes uit de oven

Toen ik over de markt liep zag ik een kraampje met aardappelen, waaronder prachtige Roseval aardappeltjes. Ik kreeg spontaan trek, ook al was het nog lang geen tijd om aan avondeten te denken. Normaal gesproken kook ik ze en snijd ze dan doormidden om met wat olie in een ovenschaal in de oven te zetten. Deze keer besloot ik het anders te doen. En wat een succes was dat zeg! Ik denk dat ik de Roseval aardappeltjes voortaan altijd maar op deze manier ga klaarmaken!

Wat eet ik bij de Roseval aardappeltjes?

De ene keer aten we het met varkenshaas met een groene pepersaus en de andere keer met biefstuk en gebakken seizoensmix van paddenstoelen. Echt waar; je eet je vingers er bij op! Maar ik kan me zo voorstellen dat een salade er ook geweldig bij is. Eventueel een kloddertje (zelfgemaakte) mayonaise en smullen maar!

roseval aardappeltjes

Roseval aardappeltjes uit de oven

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Aardappel
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 38 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gr Roseval aardappeltjes
  • 2 tenen knoflook
  • flinke tak rozemarijn
  • zeezout
  • olijfolie

Instructies

  • Was de aardappeltjes en kook ze in 8 minuten gaar. Je moet er de punt van een mes makkelijk in kunnen steken, maar ze moeten niet té gaar zijn.
  • Giet ze af en laat ze even uitwasemen.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en kieper de aardappeltjes erop.;Verwarm in de pan waar de aardappeltjes uit komen een bodempje olijfolie en knijp de knoflook er bovenuit. Zet het vuur laag en laat de knoflooksmaak goed in de olie trekken. Let op dat de knoflook niet verbrandt.
  • Druk met een vork of pureestamper de aardappeltjes een beetje plat en verdeel ze over de bakplaat.
  • Ris de rozemarijn van de tak af en verdeel over en tussen de aardappeltjes.
  • Giet de olie met knoflook over het geheel.
  • Strooi er nu (rijkelijk) grof gemalen zeezout over en zet het geheel in de oven.
  • Na ongeveer 30 minuten heb je heerlijk krokant gebakken roseval aardappeltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *