Ovengerecht met varkenshaas en mango chutney

In de herfst en winter eet ik toch anders dan in de lente en de zomer. Ook al lust ik in de winter ook salade en vind ik een stamppot in de zomer ook lekker, ik merk toch dat ik wat meer seizoensgerechten eet. En dan vooral het gemak van de herfst- en wintergerechten vind ik fijn. Dit ovengerecht met varkenshaas en mango chutney is zo’n lekker snelklaar gerecht waar je niet al te veel afwas van hebt. Wil je het wat minder pittig? Neem dan 1 eetlepel sriracha.

Variatie

Naast dit ovengerecht met varkenshaas en mango chutney kun je er ook heerlijk op los variëren. Zo aten wij ook al de volgende variatie: kipfilet en een zak roerbakgroenten in dezelfde mix van mango chutney. Deze keer ging het niet in de oven, maar maakte ik het klaar in de wok. Ook supersnel en weer erg lekker. Altijd handig om zo’n pot mango chutney op voorraad te hebben.

Heb jij ook de smaak te pakken gekregen van die mango chutney? Probeer dan eens een broodje pulled pork met mango chutney. Ik krijg gelijk weer trek!

ovengerecht met varkenshaas en mango chutney

Ovengerecht met varkenshaas en mango chutney

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 600 gr sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 bak shiitake
  • 400 gr varkenshaas
  • ½ cup mango chutney
  • 2 el sriracha
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl vissaus
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de chutney met de sriracha, tomatenpuree en vissaus. Pers de knoflook erboven en draai er lekker wat zeezout en verse peper boven. Mix goed.
  • Snijd de paprika en ui in stukjes (niet te klein), halveer de shiitake en snijd de varkenshaas in hapklare brokken.
  • Meng het geheel, samen met de sperziebonen, door het mangoprutje.
  • Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Schep hier de inhoud van de kom op en verdeel goed.
  • Na ongeveer 30 minuten is het klaar en kun je gaan genieten.
  • Garneer eventueel met lente-ui of serveer er plakjes komkommer bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *