Pasta met kip in champignon-prei saus

Tegenwoordig maak ik steeds vaker pastagerechten. Soms maak ik de pasta helemaal zelf, maar vaak ook gebruik ik gewoon de supermarkt pasta. Lekker snel klaar, soms met veel groenten, soms met veel vlees of helemaal geen vlees maar met lekker veel verschillende soorten champignons. Zo’n bordje met pasta kan mijn hele dag weer goed maken. Onderstaand recept kun je natuurlijk ook eten met aardappel(puree) of rijst, maar deze keer dus lekker met pasta.

pasta met kip in champignon-prei saus

Pasta met kip in champignon-prei saus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten
 

  • 2 kipfilets
  • 2 preien (dunne)
  • 200 gr champignons
  • 1 el bloem
  • 200 ml room
  • 200 ml witte wijn
  • groentebouillon (naar behoefte)
  • 200 gr pasta
  • olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)

Aan de slag
 

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes, de prei in dunne ringen, de champignons in plakjes of in vieren, net wat je liever hebt.
  • Bak de kip in wat olie tot ze bijna gaar en goudbruin zijn.
  • Voeg nu de champignons en prei toe en bak mee tot de champignons gaar zijn.
  • Schep de bloem erdoor en bak mee zodat dit wat kan garen.
  • Schenk vervolgens de room en witte wijn erbij.
  • Indien de saus wat te dik wordt schenk je er wat groentenbouillon bij.
  • Kook ondertussen de pasta zoals je gewend bent, giet het af en stort het bij de kip-prei saus.
  • Rasp vlak voor het serveren wat Parmezaanse kaas over het gerecht.
Was het lekker of heb je nog een vraag? Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *