Een Poolse omelet met yoghurt en fruit is een heerlijk ontbijt, maar ook prima geschikt als lunch. We hadden een weekje vakantie en verbleven bij vrienden in Polen. Zij maakte ’s morgens een lunchtrommel klaar voor haar dochter en ik was benieuwd. Ze vertelde me dat dit een typisch Pools gerecht was dat zeer simpel te bereiden is.

Recept Poolse omelet
Garneren
Het klinkt misschien wat vreemd om een omelet te eten met yoghurt en fruit, maar het is echt heerlijk! Maar ga je liever voor een wat vertrouwde omelet, probeer dan de hartige variant.
- Zoet: met yoghurt of kwark naar keuze en zacht fruit
- Minder zoet: met ricotta en hard fruit
- Hartig: geraspte kaas en spekjes, uitjes, blokjes ham
- Gezond: tomaat, komkommer, rucola en gerookte zalm

Diepvriesfruit
Omdat ik altijd wel fruit in de vriezer heb gebruikte ik blauwe bessen en frambozen als garnering. Je kunt het fruit ook even warm maken en een beetje prakken. Heerlijk met dikke – eventueel zuivelvrije – yoghurt, zelfgemaakt natuurlijk.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!