Deze Poolse omelet lust ik elke dag wel bij het ontbijt

Na een week in Polen te zijn geweest heb ik er een nieuwe ontbijtfavoriet bij: de Poolse omelet! Je eet hem zoet met yoghurt en fruit, iets minder zoet met ricotta en fruit of lekker hartig met spekjes of kaas of… nou ja, zie maar waarmee, want deze Poolse omelet is heerlijk veelzijdig. Maar ook als lunch is dit een geweldig recept. Zodra de omelet is afgekoeld is het net een soort cake.

Per ei gebruik je 1 eetlepel bloem, onthoud dat maar, de rest doet er dan niet meer toe. Je kunt het zo frivool maken als je wilt. Wil je voor twee personen ontbijt en lunch tegelijk maken? Neem dan 8 eieren, 8 eetlepels bloem en verwerk volgens onderstaand recept. Snijd de omelet in vieren en doe per persoon een kwart op ontbijtbord en een kwart in lunchtrommel.  

Poolse omelet

Een heerlijk luchtig ontbijt, maar vergis je niet: je kunt hier echt tot aan de lunch mee toe!
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Ontbijt
Keuken: Pools
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 3 eieren
  • 3 el bloem
  • 2 flinke klodders Turkse yoghurt
  • fruit naar keuze
  • honing of suiker (optioneel)

Aan de slag
 

  • Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten helemaal stijf. Als je de beslagkom op zijn kop houdt mag er niets uit vallen of druipen.
  • Spatel voorzichtig de eidooiers door de stijfgeslagen eiwitten.
  • Mix op de laagste stand voorzichtig de bloem erdoor. Beetje bij beetje. Het beslag moet zeer luchtig blijven.
  • Zet een koekenpan op laag vuur, de kleinste pit en smelt hierin een heel klein beetje boter. Giet het beslag erin.
  • Zodra de bovenkant droog is en de onderkant licht gekleurd is draai je de omelet om.
  • Snijd de omelet in vier punten. Serveer per persoon 2 punten met een flinke klodder Turkse yoghurt en fruit.

Notities

Ik gebruikte deze keer diepvries bramen en frambozen.
Heb jij dit recept al eens gemaakt?Laat hieronder een bericht achter of tag #SilphyasKitchen op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *