Poolse omelet met yoghurt en fruit

Een Poolse omelet is lekker luchtig, maar ook erg machtig. Dus als je wat over hebt neem je het mee in de lunchtrommel!

poolse omelet

Een Poolse omelet met yoghurt en fruit is een heerlijk ontbijt, maar ook prima geschikt als lunch. We hadden een weekje vakantie en verbleven bij vrienden in Polen. Zij maakte ‘s morgens een lunchtrommel klaar voor haar dochter en ik was benieuwd. Ze vertelde me dat dit een typisch Pools gerecht was dat zeer simpel te bereiden is.

Poolse omelet

Ingrediënten voor een Poolse omelet

Je kunt het bijna met je ogen dicht maken! Je hoeft maar één ding te onthouden: je gebruikt 1 eetlepel bloem op 1 ei. Ik gebruik 4 eieren en 4 eetlepels bloem voor twee personen. Het belangrijkste is dat je de eiwitten zo stijf klopt dat je de bak om kunt draaien en er niets uit valt.

Garneren

Het klinkt misschien wat vreemd om een omelet te eten met yoghurt en fruit, maar het is echt heerlijk! Maar ga je liever voor een wat vertrouwde omelet, probeer dan de hartige variant.

  • Zoet: met yoghurt of kwark naar keuze en zacht fruit
  • Minder zoet: met ricotta en hard fruit
  • Hartig: geraspte kaas en spekjes, uitjes, blokjes ham
  • Gezond: tomaat, komkommer, rucola en gerookte zalm

Diepvriesfruit

Omdat ik altijd wel fruit in de vriezer heb gebruikte ik blauwe bessen en frambozen als garnering. Je kunt het fruit ook even warm maken en een beetje prakken. Heerlijk met dikke – eventueel zuivelvrije – yoghurt, zelfgemaakt natuurlijk.

Poolse omelet

Poolse omelet met yoghurt en fruit

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Deze Poolse omelet is erg luchtig, maar ook erg machtig!
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Keukenspullen

  • Koekenpan met deksel
  • Handmixer

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 el bloem
  • boter (of kokosolie)

Garnering

  • yoghurt en fruit
  • ricotta en fruit
  • tomaat, komkommer, avocado
  • honing of ahornsiroop (optioneel)

Instructies
 

  • Scheid de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten helemaal stijf. Het is goed genoeg als je de beslagkom ondersteboven keert en er niets uit komt.
  • Prik de dooiers even stuk met een vork en spatel ze voorzichtig door de stijfgeslagen eiwitten.
  • Mix op de laagste stand beetje bij beetje de bloem erdoor. Het beslag moet luchtig blijven, dus ga niet te vlug.
    poolse omelet
  • Zet een koekenpan op laag vuur – kleinste pit – en smelt hierin een heel klein beetje boter of kokosolie. Giet het beslag erin en doe de deksel op de pan.
  • Zodra de bovenkant droog is en de onderkant licht gekleurd is draai je de omelet om.
  • Serveer de omelet met garnering naar keuze.
    poolse omelet
Lunch, Ontbijt
Pools
Luchtige omelet, Omelet, Poolse omelet, Zoete omelet
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info