Deze Poolse omelet lust ik elke dag wel bij het ontbijt

Deze Poolse omelet lust ik elke dag wel bij het ontbijt

0 Comments  /  Direct naar recept

Na een week in Polen te zijn geweest heb ik er een nieuwe ontbijtfavoriet bij: de Poolse omelet! Je eet hem zoet met yoghurt en fruit, iets minder zoet met ricotta en fruit of lekker hartig met spekjes of kaas of… nou ja, zie maar waarmee, want deze Poolse omelet is heerlijk veelzijdig. Maar ook als lunch is dit een geweldig recept. Zodra de omelet is afgekoeld is het net een soort cake. Per ei gebruik je 1 eetlepel bloem, onthoud dat maar, de rest doet er dan niet meer toe. Je kunt het zo frivool maken als je wilt. Wil je voor twee personen ontbijt en lunch tegelijk maken? Neem dan 8 eieren, 8 eetlepels bloem en verwerk volgens onderstaand recept. Snijd de omelet in vieren en doe per persoon een kwart op ontbijtbord en een kwart in lunchtrommel.  

Poolse omelet

11 oktober 2019
: 2
: 5 min
: 10 min
: 15 min
: Simpel

Dit is pas een goed begin van de dag!

Door:

Ingrediënten
  • 3 eieren
  • 3 el bloem
  • 2 flinke klodders Turkse yoghurt
  • fruit naar keuze
  • honing of suiker (optioneel)
Instructies
  • Stap 1 Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten helemaal stijf. Als je de beslagkom op zijn kop houdt mag er niets uit vallen of druipen.
  • Stap 2 Spatel voorzichtig de eidooiers door de stijfgeslagen eiwitten.
  • Stap 3 Mix op de laagste stand voorzichtig de bloem erdoor. Beetje bij beetje. Het beslag moet zeer luchtig blijven.
  • Stap 4 Zet een koekenpan op laag vuur, de kleinste pit en smelt hierin een heel klein beetje boter. Giet het beslag erin.
  • Stap 5 Zodra de bovenkant droog is en de onderkant licht gekleurd is draai je de omelet om.
  • Stap 6 Snijd de omelet in vier punten. Serveer per persoon 2 punten met een flinke klodder Turkse yoghurt en fruit. Ik gebruikte diepvries bramen en frambozen.

Lijkt het je wat en komt dit ook als toevoeging op jouw ontbijt repertoire? Ben benieuwd!


Gerelateerde berichten

Omelet met zoete aardappel: da’s een stevig ontbijt

Omelet met zoete aardappel: da’s een stevig ontbijt

Een omelet op brood is altijd lekker natuurlijk, maar wat nou als je er voor kiest om (tijdelijk) geen brood te eten? Dan is zo’n omeletje misschien niet vullend genoeg. Dit stevige ontbijt houd je uren op de been!

Zelfgemaakte mayonaise: superzacht en smakelijk

Zelfgemaakte mayonaise: superzacht en smakelijk

Hou jij van mayonaise? Vind je ze allemaal lekker of liever een bepaald merk? Maak het met dit recept een keer zelf en je wil nooit meer anders!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.