Hemelse limoencake
Deze limoencake is heerlijk fris en een klein beetje klef. Precies zoals een goede cake hoort te zijn dus.
Ook nodig
- Cakevorm
- Satéprikkers
Ingrediënten
Cake
- 180 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- 1 el limoenrasp
- 2 el limoensap
- 250 ml dikke yoghurt
- 250 gram suiker
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
Frosting
- 60 ml limoensap
- 70 gram suiker
Instructies
Cake
- Verwarm de oven tot 175°C.
- Mix alle ingrediënten in een kom, met een mixer of de keukenmachine (ik ♥ KitchenAid) tot een mooi glad beslag.
- Giet het in een ingevette cakevorm of tulbandvorm
- Zet de vorm een uur in de oven.
Frosting
- Meng de ingrediënten vlug met een lepeltje. Laat het niet geheel oplossen, de kristallen moeten zichtbaar blijven.
- Smeer de nog warme cake hier mee in en laat het afkoelen… als je kunt!
Notities
Doe de priktest
Wanneer je een satéprikker in de cake steekt en hij komt er droog uit, is de cake gaar.Persoonlijke notities
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!