Susu Roos (IJs Shanghai)

Tropische hitte vraagt om een tropisch verfrissend drankje. IJs Shanghai is overheerlijk zoet en verfrissend. Varieer met het fruit. Neem dat wat in de aanbieding is of wat je in de koelkast hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan mango, jackfruit, ananas, druiven, appel of een mix van dat alles.

Geen fruit in huis maar wel een blik met bijvoorbeeld litchi’s? Doen! Het is overheerlijk.

IJs Shanghai

IJs Shanghai / Susu Roos

Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Tijdens tropische dagen gaat er niets boven een heerlijk verfrissend drankje. Deze susu roos is hét ultieme drankje dus!

Ingrediënten

  • rozensiroop
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 blik kokosmelk
  • ijskoud water
  • ijsblokjes
  • fruit naar keuze

Instructies

  • Was en schil het fruit en snijd het in stukjes of koop voorgesneden fruit.
  • Leg de ijsblokjes op een schone theedoek. Knoop de punten bij elkaar zodat je een soort knapzak krijgt. Sla deze tegen de buitenmuur tot het ijs goed verkruimeld is.
  • Meng de gecondenseerde melk met de kokosmelk en roer het erg goed door elkaar.
  • Vul een aantal glazen met fruit en schenk hier vervolgens de siroop en de melkmix overheen. Vul de glazen voor de rest met met ijskoud water en een schep crushed ice.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review