Tropische hitte vraagt om een tropisch verfrissend drankje. IJs Shanghai is overheerlijk zoet en verfrissend. Varieer met het fruit. Neem dat wat in de aanbieding is of wat je in de koelkast hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan mango, jackfruit, ananas, druiven, appel of een mix van dat alles.
Geen fruit in huis maar wel een blik met bijvoorbeeld litchi’s? Doen! Het is overheerlijk.
Ingrediënten
- rozensiroop
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 blik kokosmelk
- ijskoud water
- ijsblokjes
- fruit, naar keuze
Zo maak je het
- Was en schil het fruit en snijd het in stukjes of koop voorgesneden fruit.
- Leg de ijsblokjes op een schone theedoek. Knoop de punten bij elkaar zodat je een soort knapzak krijgt. Sla deze tegen de buitenmuur tot het ijs goed verkruimeld is.
- Meng de gecondenseerde melk met de kokosmelk en roer het erg goed door elkaar.
- Vul een aantal glazen met fruit en schenk hier vervolgens de siroop en de melkmix overheen. Vul de glazen voor de rest met met ijskoud water en een schep crushed ice.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!