Een overheerlijk gerecht, maar absoluut niet fotogeniek. Of ik kan niet fotograferen, kan natuurlijk ook nog. Maar het kan ook liggen aan het feit dat manlief laat thuis kwam en de venkel en rode ui dus een beetje verschrompeld waren. En omdat ik de saus niet goed genoeg had ingedikt. Desalniettemin was deze geroosterde venkel met groene currysaus meer dan voor herhaling vatbaar!
Wat serveer je erbij?
Dit gerecht is zoals het is heel erg lekker, zeker met het warme weer als je toch al minder trek hebt. Maar ook met een geurige rijst is het flink genieten. Ik at er blokjes kalkoenfilet bij, flink gebakken in wat olie zodat er een knapperig korstje ontstaat. Maar ook met een witte vis valt dit goed te combineren natuurlijk.

Geroosterde venkel met groene currysaus
Porties: 4 personen
Afdrukken
Pin
Ingrediënten
- 4 venkelknollen
- 2 rode uien
- 2,5 el olijfolie
- ¼ tl sesamolie
- ⅓ el tijm verse
- 1 ltr groentenbouillon
- 100 gr spinazie
- ½ ltr kokosmelk
- 1 zakje Thaise groene currypasta
- bindmiddel
Instructies
- Verwarm de oven tot 200°C.
- Schil de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.
- Pel de uien en snijd in niet al te dunne halve ringen.
- Giet de olie met wat verse tijm op de venkel en uien en meng alles goed door elkaar.
- Spreid alles op een bakplaat en plaats voor ongeveer 30 minuten in de oven. De keuken ruikt zo lekker naar venkel wanneer het heet wordt.
- Doe de kippenbouillon met de spinazie in een blender en maal tot een fijne bouillon.
- Giet het in een pan en voeg de kokosmelk en currypasta toe. Breng het zachtjes aan de kook.
- Gebruik bindmiddel om de saus op de gewenste dikte te brengen.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!