Geroosterde venkel met groene currysaus

geroosterde venkel

Een overheerlijk gerecht, maar absoluut niet fotogeniek. Of ik kan niet fotograferen, kan natuurlijk ook nog. Maar het kan ook liggen aan het feit dat manlief laat thuis kwam en de venkel en rode ui dus een beetje verschrompeld waren. En omdat ik de saus niet goed genoeg had ingedikt. Desalniettemin was deze geroosterde venkel met groene currysaus meer dan voor herhaling vatbaar!

Wat serveer je erbij?

Dit gerecht is zoals het is heel erg lekker, zeker met het warme weer als je toch al minder trek hebt. Maar ook met een geurige rijst is het flink genieten. Ik at er blokjes kalkoenfilet bij, flink gebakken in wat olie zodat er een knapperig korstje ontstaat. Maar ook met een witte vis valt dit goed te combineren natuurlijk.

geroosterde venkel

Geroosterde venkel met groene currysaus

0 van 0 stemmen
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 venkelknollen
  • 2 rode uien
  • 2,5 el olijfolie
  • ¼ tl sesamolie
  • el tijm (verse)
  • 1 ltr groentenbouillon
  • 100 gr spinazie
  • ½ ltr kokosmelk
  • 1 zakje Thaise groene currypasta
  • bindmiddel

Instructies
 

  • Verwarm de oven tot 200°C.
  • Schil de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.
  • Pel de uien en snijd in niet al te dunne halve ringen.
  • Giet de olie met wat verse tijm op de venkel en uien en meng alles goed door elkaar.
  • Spreid alles op een bakplaat en plaats voor ongeveer 30 minuten in de oven. De keuken ruikt zo lekker naar venkel wanneer het heet wordt.
    geroosterde venkel
  • Doe de kippenbouillon met de spinazie in een blender en maal tot een fijne bouillon.
    geroosterde venkel
  • Giet het in een pan en voeg de kokosmelk en currypasta toe. Breng het zachtjes aan de kook.
  • Gebruik bindmiddel om de saus op de gewenste dikte te brengen.
Diner
Nederlands
Geroosterde venkel, Venkel recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
 
 
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info