Soep to go: alleen nog heet water toevoegen

Kennen jullie de soto ajam nog? Ik vond het zo ontzettend lekker dat ik het wel vaker wilde eten en liefst ook nog op het werk tijdens de lunch. Maar daar heb ik natuurlijk geen keuken tot mijn beschikking. Toen bedacht ik mij ineens de salade in een potje (wow, dat komt uit de archieven!). Dus waarom niet een “soep to go“?

Soepie? Neem een soep to go!

Zo gezegd, zo gedaan: alles klaar gemaakt en in een mason jar gestop. Op het werk (we hebben een Qooker) kokend water erop, even laten staan en smullen maar.

Bereiding 15 minuten
Porties 4 mason jars

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl laos
  • 2 kleine stronkjes paksoi
  • handvol taugé
  • 2 maggiblokjes
  • 4 eieren
  • noodles

Zo maak je het

  • Zet een pan met water op het vuur en leg de kipfilet erin. Laat dit ca. 10 minuten koken.
  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Per mason jar neem je 1 ongepeld ei mee. Vlak voor het eten pel en halveer je het ei en doe je hem bij de mason jar.
  • Haal de kipfilet uit het water, leg het in een kom en trek uit elkaar met 2 vorken.
  • Voeg nu de kruiden toe en bak het geheel een paar minuten op hoog vuur, zodat je een licht krokant korstje krijgt.
  • Verdeel de kip over vier mason jars.
  • Trek de paksoi uit elkaar (baby spinazie is ook lekker) en verdeel samen met de taugé over de potten.
  • Breek de noodles en voeg toe aan de potten. Verkruimel over iedere pot een half bouillonblokje en schroef de deksel op de pot.
  • Zet de potten in de koelkast tot gebruik.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review