Bloemkoolcurry met mango en kipfilet

Na de vakantie weer zelf de keuken in moeten is toch een vreemd iets. Want wat ga je nou eten als je geen menukaart voor je neus hebt?! Dus op naar de supermarkt. Daar liep ik een flinke tijd te drentelen bij de groente-afdeling. Mijn oog viel op een KEK-curry-pakket. Toen was ik snel klaar met piekeren: het zou een bloemkoolcurry worden. Gaandeweg bedacht ik dat het wel lekker zou zijn om er wat mango bij te doen.

Kruiden

Ik heb altijd alle blikjesĀ kruiden van Jonnie Boer in huis, maar op de camping heb ik helaas niet alles. Dus maar even gauw een potje curry madras aangeschaft, deze gebruik ik meer dan regelmatig. Ik weet bijna zeker dat ik het wel heb, maar gewoon even niet meer weet waar ik het gelaten heb šŸ™‚

Natte of droge bloemkoolcurry?

Zoals je op de foto kunt zien hou ik niet zo heel erg van “nat eten”. Bij deze bloemkoolcurry is genoeg nat / saus aanwezig, maar dat heb ik aan manlief gegeven.

Wil je snel, gezond en lekker?

Dan zit je met dit recept eigenlijk wel goed. In een mum van tijdĀ staat dit gerecht op tafel. Om nog maar te zwijgen van de bonus: weinig afwas! Kortom, kijk niet verder, maar maak een boodschappenlijstje!

Als je je registreert (rechtsboven) dan kun je bij het recept op het boodschappenwagentje klikken en wordt het boodschappenlijstje automatisch voor je aangemaakt. Je hoeft alleen nog maar te printen. Makkelijk toch?!

Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry met mango en kipfilet

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten
 

  • 1 bloemkool ((kleintje))
  • 1 kipfilet
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 pakje mango ((diepvries))
  • 3 el curry madras
  • 2 bosuitjes
  • 2 el kokosolie
  • Ā½ rode peper ((eventueel in kleine stukjes toevoegen))

Aan de slag
 

  • Snijd de bloemkool in roosjes en de kipfilet in kleine blokjes.
  • Kook de bloemkool beetgaar, liever iets te hard dan te zacht. Giet het dan af en zet het even weg.
  • Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de kipfilet snel rondom bruin. Voeg nu de kruiden toe en bak die nog even mee. Giet er vervolgens de kokosmelk bij.
  • Voeg nu de bloemkoolroosjes toe en schep alles goed om, zodat de bloemkool geel ziet. Schep er dan de mango door en laat het geheel nog een paar minuten pruttelen.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Verdeel de curry over twee borden / kommen en strooi er de bosuitjes over.

Lekker met bijvoorbeeld (zilvervlies)rijst of naan.
Klik hier om te zien hoe je je bloemkool als een razende Roeland in roosjes snijdt.
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *