Oerapan (Indische droge groenteschotel)

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan van tevoren en laat het staan tot je gaat eten. Voeg de kokos op het laatste moment toe, zodat het lekker knapperig blijft.

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Nog geen beoordeling
Gebruik voor de groenten bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool, broccoli, worteltjes, maïs, paprika, erwtjes, taugé etc.
Bereiding 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram gemengde groenten
  • 1 el olie
  • ½ ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • ½ el selderij, fijn gesneden
  • 15 gram kokos
  • sambal oelek, naar smaak
  • 1 tl laos
  • ½ tl kentjoer
  • ½ tl taotjo
  • 1 blaadjes djeroek peroet
  • 1 el asemwater
  • ½ tl suiker
  • zout
  • ½ kopje water

Zo maak je het

  • Bak de kokos op laag vuur in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Kook de groenten in weinig water met wat zout beetgaar.
  • Fruit de ui en knoflook in de olie.
  • Zet het vuur uit en voeg de sambal, laos, kentjoer en taotjo toe. Fruit dit even mee.
  • Voeg dan water, asemwater, selderij en suiker toe. Laat het sausje een beetje inkoken.
  • Roer de groenten door het kruidenmengsel en meng er dan de gebakken kokos door.
Diner
Indonesisch
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Beoordeling