Oerapan (Indische droge groenteschotel)

oerapan

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan van tevoren en laat het staan tot je gaat eten. Voeg de kokos op het laatste moment toe, zodat het lekker knapperig blijft.

Serveer het bijvoorbeeld met jasmijnrijst en mijn rempah (Javaanse gehaktballetjes).

oerapan

Oerapan: Indische droge groenteschotel

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Gebruik voor de groenten bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool, broccoli, worteltjes, maïs, paprika, erwtjes, taugé etc.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr gemengde groenten
  • 1 el olie
  • ½ ui (fijn gesneden)
  • 2 tenen knoflook
  • ½ el selderij (fijn gesneden)
  • 15 gr kokos
  • sambal oelek (naar smaak)
  • 1 tl laos
  • ½ tl kentjoer
  • ½ tl trassi
  • 1 blaadjes djeroek peroet
  • 1 el asemwater
  • ½ tl suiker
  • zout
  • ½ kopje water

Instructies
 

  • Bak de kokos op laag vuur in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Kook de groenten in weinig water met wat zout beetgaar.
  • Fruit de ui en knoflook in de olie.
  • Zet het vuur uit en voeg de sambal, laos, kentjoer en trassi toe. Fruit dit even mee.
  • Voeg dan water, asemwater, selderij en suiker toe. Laat het sausje een beetje inkoken.
  • Roer de groenten door het kruidenmengsel en meng er dan de gebakken kokos door.
Diner
Indonesisch
Groentenschotel, Indonesisch recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info