Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan van tevoren en laat het staan tot je gaat eten. Voeg de kokos op het laatste moment toe, zodat het lekker knapperig blijft.
Serveer het bijvoorbeeld met jasmijnrijst en mijn rempah (Javaanse gehaktballetjes).

Oerapan: Indische droge groenteschotel
Porties: 2 personen
Afdrukken
Pin
Gebruik voor de groenten bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool, broccoli, worteltjes, maïs, paprika, erwtjes, taugé etc.
Ingrediënten
- 250 gr gemengde groenten
- 1 el olie
- ½ ui fijn gesneden
- 2 tenen knoflook
- ½ el selderij fijn gesneden
- 15 gr kokos
- sambal oelek naar smaak
- 1 tl laos
- ½ tl kentjoer
- ½ tl trassi
- 1 blaadjes djeroek peroet
- 1 el asemwater
- ½ tl suiker
- zout
- ½ kopje water
Instructies
- Bak de kokos op laag vuur in een droge koekenpan lichtbruin.
- Kook de groenten in weinig water met wat zout beetgaar.
- Fruit de ui en knoflook in de olie.
- Zet het vuur uit en voeg de sambal, laos, kentjoer en trassi toe. Fruit dit even mee.
- Voeg dan water, asemwater, selderij en suiker toe. Laat het sausje een beetje inkoken.
- Roer de groenten door het kruidenmengsel en meng er dan de gebakken kokos door.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!