Oerapan (Indische droge groenteschotel)

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan van tevoren en laat het staan tot je gaat eten. Voeg de kokos op het laatste moment toe, zodat het lekker knapperig blijft.

Serveer het bijvoorbeeld met jasmijnrijst en mijn rempah (Javaanse gehaktballetjes).

oerapan

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Prep: 10 min
Kook: 10 min
Totaal: 20 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Gebruik voor de groenten bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool, broccoli, worteltjes, maïs, paprika, erwtjes, taugé etc.

Ingrediënten

  • 250 gr gemengde groenten
  • 1 el olie
  • ½ ui fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • ½ el selderij fijn gesneden
  • 15 gr kokos
  • sambal oelek naar smaak
  • 1 tl laos
  • ½ tl kentjoer
  • ½ tl trassi
  • 1 blaadjes djeroek peroet
  • 1 el asemwater
  • ½ tl suiker
  • zout
  • ½ kopje water

Instructies

  • Bak de kokos op laag vuur in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Kook de groenten in weinig water met wat zout beetgaar.
  • Fruit de ui en knoflook in de olie.
  • Zet het vuur uit en voeg de sambal, laos, kentjoer en trassi toe. Fruit dit even mee.
  • Voeg dan water, asemwater, selderij en suiker toe. Laat het sausje een beetje inkoken.
  • Roer de groenten door het kruidenmengsel en meng er dan de gebakken kokos door.
Diner
Indonesisch
Groentenschotel, Indonesisch recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review