Oerapan: Indische droge groenteschotel

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan en laat dat lekker staan tot je gaat eten. In dat geval kun je het beste de kokos er pas op het laatst door doen.

Ik at deze oerapan met rempah en jasmijnrijst.

oerapan

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Gebruik voor de groenten bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool, broccoli, worteltjes, maïs, paprika, erwtjes, taugé etc.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 250 gr gemengde groenten
  • 1 el olie
  • ½ ui ((fijngesneden))
  • 2 tenen knoflook
  • ½ el selderij ((fijngesneden))
  • 15 gr kokos
  • sambal oelek ((naar smaak))
  • 1 tl laos
  • ½ tl kentjoer
  • ½ tl trassi
  • 1 blaadjes djeroek peroet
  • 1 el asemwater
  • ½ tl suiker
  • zout
  • ½ kopje water

Aan de slag
 

  • Bak de kokos op laag vuur in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Kook de groenten in weinig water met wat zout beetgaar.
  • Fruit de ui en knoflook in de olie.
  • Zet het vuur uit en voeg de sambal, laos, kentjoer en trassi toe. Fruit dit even mee.
  • Voeg dan water, asemwater, selderij en suiker toe. Laat het sausje een beetje inkoken.
  • Roer de groenten door het kruidenmengsel en meng er dan de gebakken kokos door.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *